Το deal της Grivalia στον Πειραιά

Το deal της Grivalia στον Πειραιά
Σημαντική επένδυση αξίας 14 εκατ. ευρώ, η οποία δύναται να έχει και συνέχεια, εφόσον οι συνθήκες γενικότερα θα το επιτρέψουν, ανακοίνωσε χθες η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Πρόκειται για την αξιοποίηση τμήματος των παλαιών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος», πλησίον του λιμένα Πειραιά, πίσω από την Ακτή Κονδύλη, για τη δημιουργία επαγγελματικού κτηρίου εμπορικών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου δόμησης με διασφάλιση της βέλτιστης ενεργειακής και περιβαλλοντικής επίδοσής του. Στις πληροφορίες για την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου έχει ήδη αναφερθεί η «Ν» (σχετικό ρεπορτάζ στις 30.9.2016).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Grivalia, πρόκειται για την αξιοποίηση του ενός από τα 4 συνολικά οικοδομικά τετράγωνα που καταλαμβάνει το ακίνητο των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας. Ωστόσο, το γεγονός ότι ξεκινά στην παρούσα, δύσκολη συγκυρία, ένα τέτοιο έργο σημαίνει πως με τη βελτίωση των μακροοικονομικών θα υπάρξει και συνέχεια, με δεδομένο ότι ο Πειραιάς, εξαιτίας των επενδύσεων στο λιμάνι αλλά και των προοπτικών της ναυτιλίας, κρύβει εξαιρετικές προοπτικές και ως προς την ανάπτυξη ακινήτων.

Ειδικότερα, η Grivalia ανακοίνωσε την απόκτηση του 50% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας PIRAEUS PORT PLAZA 1 (να επισημάνουμε τον αριθμό 1 που εμπεριέχεται στην ονομασία της και προδιαθέτει για τη συνέχεια του έργου με την αξιοποίηση τμημάτων και του υπόλοιπου ακινήτου) έναντι τιμήματος 1,625 εκατ. ευρώ. Η PIRAEUS PORT PLAZA 1 έχει στην κατοχή της το προαναφερόμενο ακίνητο, το οποίο, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, θα ανακατασκευαστεί και θα παραδοθεί προς χρήση στα μέσα του 2017. Ο σύντομος χρόνος παράδοσής του σημαίνει ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η μίσθωσή του.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα διαθέτει επιφάνεια ανωδομής περίπου 10.500 τ.μ. και υπόγειους βοηθητικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 4.600 τ.μ. περίπου. Μετά το πέρας της ανακατασκευής του, το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, ενώ η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 50% της εταιρείας από τον σημερινό ιδιοκτήτη, την Dimand Real Estate Development, η οποία είναι και ο developer του έργου.

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia με τη μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture) και όπως σημειώνει η διοίκησή της η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλει στην ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης παρόμοιων επενδύσεων. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ