Ευρωαγορές: Πολλαπλές πιέσεις από Deutsche Bank, Fed και Κίνα

Ευρωαγορές: Πολλαπλές πιέσεις από Deutsche Bank, Fed και Κίνα
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω αποθαρρυντικών μηνυμάτων από μεριάς Fed αλλά και των αρνητικών κινεζικών μάκρο. Παράλληα υποχώρησε και η Deutsche Bank.

Όσον αφορά τη Fed, αρκετοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την εκτίμηση πως μια αύξηση των επιτοκίων θα είναι επιβεβλημένη«σχετικά σύντομα».

Στο μεταξύ η μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώσης στις εισαγωγές και στις εξαγωγές τον Σεπτέμβριο στην Κίνα είχε αρνητικό αντίχτυπο στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης.

Στους δείκτες, ο πανευρωπαϊκός δείκτηςEuroStoxx 600υποχώρησεσε χαμηλό δύο μηνώνκαι συγκεκριμένα κατά 0,87% στις 335 μονάδες.

Στο Λονδίνο, οFTSE 100κατέγραψε πτώση 0,66% στις 6.977 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε χαμηλότερα 1,04% στις 10.414 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με απώλειες 1,06% στις 4.405 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, όπου ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,9% στις 8.608 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 1,22% στις 16.269 μονάδες.

Στηναγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίουστο 1,1030 δολ.από 1,1008 την προηγούμενη μέρα.

Στηναγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,3% στα 1,258 δολ./oz.

Από τονκόσμο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Unilever σημείωσε πτώση 3,4% μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις τριμήνου.

Επιπλέον η μετοχή τηςDeutsche Bank υποχώρησε 3,2%καθώς η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να πιέζει την διοίκηση της τράπεζας για έναν γρήγορο συμβιβασμό. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για ένα κακό Brexit διατηρούν τις πιέσεις στην βρετανική λίρα. Σήμερα, η στερλίνα κινείται οριακά χαμηλότερα στο 1,2194 δολ.

Στον αντίποδα, η τιμή τουπετρελαίουανακάμπτει μετά από δύο μέρες πτώσης αν και τον Σεπτέμβριο, η παραγωγή των χωρών μελών του ΟΠΕΚέπιασε υψηλό οχτώ ετών. Αξίζει να αναφερθεί πως την ίδια περίοδο οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφωνούσαν σε πάγωμα της παραγωγής προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 50,40 δολάρια ανά βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ