WS: Ισχυρές απώλειες εν μέσω Fed και μάκρο

WS: Ισχυρές απώλειες εν μέσω Fed και μάκρο
Αρνητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενώ παράλληλα αποθαρρυντικά δρουν και τα σημερινά μάκρο για την απασχόληση καθώς και οι πρόσφατες ανησυχίες όσον αφορά την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

Όσον αφορά της Fed, οι αξιωματούχοι στηρίζουν μια αύξηση επιτοκίων σύντομα διατηρώντας μια συγκρατημένη πάντως στάση, γεγονός που δεν ικανοποιεί ιδαίτερα τους επενδυτές, οδηγώντας την αγορά σε κλίμα επιφυλακτικότητας.

Στο γενικότερο αρνητικό κλίμα προστίθενται και τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας, οι οποίες και υποχώρησαν περισσότερο του αναμενόμενου, τον Σεπτέμβριο, "τροφοδοτώντας" τους φόβους που υπάρχουν για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στους δείκτες, ο βιομηχανικόςDow Jonesυποχωρεί κατά 0,70%στις 18.030 μονάδες, με πιέσεις από τη Goldman Sach (-2,14%), τη Chevron (-2,03%) και την DuPont (-1,91%). Παράλληλα, οS&P 500, εν τω μεταξύ, υποχωρεί κατά 1,09% στις 2.115,81 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικόςNasdaqσημειώνει πτώση 1,28% και διαμορφώνεται στις 5.172,02μονάδες.

Από τη μεριά τωνμάκρο, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 246.000, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ήτοι σε χαμηλό 43 ετών. Σημειωτέον πως οι αιτήσει για επίδομα ανεργίας βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα των 270.000 για 15 διαδοχικές εβδομάδες, εικόνα που είχε να καταγραφεί από το 1973.

Παράλληλα, οι τιμές για ταξένα αγαθάπου εισάγονται από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, σε μια ένδειξη ότι η ήπια ανάκαμψη στις πετρελαϊκές αγορές, δίνει μικρή ώθηση στον πληθωρισμό.

Σταεπιχειρηματικά νέα, η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,26 δισ. δολ. ή 1,69 δολ. ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, έναντι των 1,32 δισ. δολ. ή 1,65 δολ. ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Amazon.com ανακοίνωσε ότι δημιουργεί 120.000 εποχικές θέσεις εργασίας για τις γιορτές σε όλα τα κέντρα της και τις εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ