Fed: Η αύξηση επιτοκίων δε μπορεί να περιμένει πολύ ακόμη

Fed: Η αύξηση επιτοκίων δε μπορεί να περιμένει πολύ ακόμη
Την εκτίμηση πως μια αύξηση επιτοκίου θα είναι επιβεβλημένη «σχετικά σύντομα» εξέφρασαν αρκετοί από τους αξιωματούχους της Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 21 με 22 Σεπτεμβρίου αποκαλύπτουν το μέγεθος του διχασμού στο εσωτερικό της κεντρικής τράπεζας.

«Αρκετά μέλη έκριναν ότι θα ήταν κατάλληλο να αυξηθούν τα επιτόκια σχετικά σύντομα αν οι οικονομικές εξελίξεις εκδηλώνονταν όπως αναμενόταν» αναφέρεται στα πρακτικά.

Στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου συμμετείχαν 17 αξιωματούχοι, από τους οποίους είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τα πρακτικά δείχνουν πως οι αξιωματούχοι ήταν διχασμένοι για το πόσο ακόμα θα έπρεπε να περιμένει η τράπεζα μέχρι να βελτιωθεί η αγορά απασχόλησης προτού αυξήσει τα επιτόκια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στα πρακτικά σημειώνεται πως «επισημάνθηκε ότι θα μπορούσε να δοθεί ένα εύλογο επιχείρημα είτε για μια αύξηση σε αυτή τη συνεδρίαση είτε για την αναμονή ορισμένων επιπρόσθετων πληροφοριών για την αγορά απασχόλησης και τον πληθωρισμό».

«Αρκετοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες πως μια παράταση της καθυστέρησης στην αύξηση των επιτοκίων θα σήμαινε απόκλιση από τους στόχους της νομισματικής πολιτικής με βάση την ως τώρα συμπεριφορά της επιτροπής ή θα διακινδύνευε να διαβρώσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της» αναφέρει το κείμενο των πρακτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ