WS: Στασιμότητα και οριακές μεταβολές εν αναμονή των πρακτικών της Fed

WS: Στασιμότητα και οριακές μεταβολές εν αναμονή των πρακτικών της Fed
Μικτά πρόσημα στους δείκτες - Στο επίκεντρο και τα ομόλογα

Στάση αναμονής και μικτέςτάσεις επικρατούν στη Wall Street αυτήν την ώρα, με τους επενδυτές να μη ρισκάρουν, καθώς αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα «αφομοιώνουν» τις νέες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που έχουν εκτοξευθεί.

Να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις τωνομολόγωνενισχύθηκαν παγκοσμίως σήμερα, με το δεκαετές ομόλογο των ΗΠΑ να αγγίζει το 1,79%, ενώ σύμφωνα με το Reuters τα ομόλογα αναρριχήθηκαν και στο 1,80% για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο. Το γερμανικό δεκαετές ομόλογο bund yield επίσης ενισχύθηκε στο 0,07%, ενώ η απόδοση του ισπανικού ομολόγου ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου.

Όπως σημειώνει ηNomuraσε νέα της έκθεση, τo πρόσφατo sell-off της αγοράς ομολόγων είναι ξεκάθαρο ότι έχει χτυπήσει την risk-on επενδυτική ψυχολογία και θα συνεχιστεί καθώς οι κίνδυνοι στις αγορές το επόμενο διάστημα είναι έντονοι και πολλοί. Ένας προφανής παράγοντας κινδύνου της αγοράς είναι μια νίκη Trump στις εκλογές των ΗΠΑ, αν και η πιθανότητα έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Από τη μεριά της η Fed αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της στις 9 μμ ώρα Ελλάδος, την ώρα που τοδολάριοβρίσκεται 22% υψηλότερα, μέχρι στιγμής, φέτος. Εν τω μεταξύ, άνοδο καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου κοντά στα υψηλά των δύο τελευταίων μηνών.

Όπως εξήγησε ο William Dudley, μια από τις αιτίες που η Fed είναι υπομονετική όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων είναι η αγορά εργασίας, καθώς υπάρχει περισσότερη χαλάρωση, που σημαίνει υποαπασχόληση ή υποαξιοποίηση των εργαζομένων σε σχέση με αυτήν που δείχνει το ποσοστό ανεργίας.Παράλληλα να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός είναι λίγο χαμηλότερος από τον στόχο της ομοσπονδιακής τράπεζας.

ΔΕΙΚΤΕΣ

Στο ταμπλό,ο βιομηχανικόςDow Jonesενισχύεται οριακά κατά 0,04% ή 7,67 μονάδες στις 18.136,00 μονάδες, οS&P 500κερδίζει 0,11% ή 2,42 μονάδες στις 2.139,15 μονάδες και ο τεχνολογικόςNasdaqυποχωρεί οριακά κατά 0,04% ή 1,97 μονάδες στις 5.244,82 μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Home Depot καθώς διαπραγματεύεται στα 126,11 δολάρια με άνοδο 0,26 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,21%. Ακολουθούν η Merck με κέρδη 0,39% όπως και η Nike με κέρδη 0,46%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η General Electric (-0,1%), η Procter and Gamble (-0,06%) καιη JP Morgan Chase (-0,18%).

Στα εταιρικά νέα, το ενδιαφέρον θα "κορυφωθεί" την Παρασκευή, οπότε και ανακοινώνουν τα μεγέθη τους, η JP Morgan, η Wells Fargo και η Citigroup.

Παράλληλα, στις "πρωταγωνίστριες" των τελευταίων ημερών, ηSamsungElectronics περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη γ΄ τριμήνου εξαιτίας της ανάκλησης του Galaxy Note 7, αντανακλώντας την διευρυμένη οικονομική επίδραση της κρίσης ασφάλειας των προϊόντων του νοτιοκορεάτικου τεχνολογικού κολοσσού. Όσο για τηDeutsche Bank, λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου άντλησε 3 δισ. δολάρια σε μια private πώληση ομολόγου, επέστρεψε στις αγορές για άλλα 1,5 δισ. δολάρια, προσφέροντας μια premium απόδοση διπλάσια από αυτή που κατέβαλε για να δανειστεί, πριν από ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ