WS: Έντονη διόρθωση εν μέσω εταιρικών μάκρο και πετρελαϊκής πτώσης

WS: Έντονη διόρθωση εν μέσω εταιρικών μάκρο και πετρελαϊκής πτώσης
Πτωτική κίνηση για τις αμερικανικές μετοχές μετά την υποχώρηση του μαύρου χρυσού από το υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους, αλλά και απογοητευτικών μεγεθών γ' τριμήνου από κορυφαίους ομίλους.

Απώλειες 170 μονάδων ή 0,95% για τον Dow Jones στις 18.154 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 1,05% στις 2.140 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 1,2% χαμηλότερα στις 5.266 μονάδες.

«Η υποχώρηση του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa σαφώς δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τις μετοχές», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities.

Πτώση κοντά στο 1% για το αμερικανικό αργό, το οποίο διαμορφώνεται στα 50,95 δολάρια, ενώ απώλειες 0,8% σημειώνει το Brent στα 52,71 δολάρια.

«Οι επενδυτές είναι φυσικό να εξετάζουν την πορεία του πετρελαίου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Πούτιν για πάγωμα παραγωγής. Περιμένουν να δουν τι θα συμβεί τελικά», εκτιμά ο Quincy Krosby, αναλυτής στην Prudential Financial.

Την ίδια ώρα απογοήτευση προκάλεσε στους επενδυτές η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών γ' τριμήνου της Alcoa, η οποία αν και δεν είναι πλέον εισηγμένη στον Dow Jones, παραμένει μία εταιρεία-βαρόμετρο για τον κλάδο αλουμινίου και εν γένει βασικών μετάλλων. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ