Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές με ώθηση από Deutsche Bank

Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές με ώθηση από Deutsche Bank
Στα ύψη το πετρέλαιο - Υποχωρεί κι άλλο η στελρίνα

Ανοδικά κλείσανε τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με την Deutsche Bank να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς η μετοχή της αναρριχήθηκε 2,4% υψηλότερα. Παράλληλα υποχώρησε κι άλλο η στερλίνα, ενώ το πετρέλαιο «σκαρφαλώνει» πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά τη Deutsche Bank, σύμφωνα με τη Bild, η συνάντηση του CEO John Cryan με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον δεν απέφερε καρπούς, ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank επιδιώκει συμβιβασμό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να πληρώσειπολύ μικρότερο πρόστιμοαπό το ποσό των 14 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε 2,4%. Συνολικά ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx 600 Bank Index σημείωσε άνοδο 0,2%.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τηνάνοδο της τιμής του πετρελαίου. Οι επενδυτές αναμένουν από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ να επικυρώσουν την απόφαση για μείωση της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία θα στηρίξει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Αντίστοιχα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου μεσοπρόθεσμα δεν θα ήταν κάτι απίθανο. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 3,1% στα 51,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, τα βλέμματα των αγορών ήταν στραμμένα και στοδεύτερο debateτων υποψήφιων για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN τις εντυπώσεις κέρδισε η Κλίντον αν και η εμφάνιση Τραμπ χαρακτηρίστηκε αρκετά καλή.

Στο μεταξύ παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για ένα κακό Brexit με την στερλίνα να υποχωρείσε νέο χαμηλό 31 ετώνέναντι του δολαρίου στο 1,2386 δολ. (-0,4%).

Από την Ουάσιγκτονο Μάριο Ντράγκιυποστήριξε ότι "τα γεωπολιτικά ρίσκα και μια επιβράδυνση του Παγκοσμίου Εμπορίου αποτελούν τους βασικούς κινδύνους για την Ευρωζώνη". Και συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί με σταθερούς αλλά μέτριους ρυθμούς», συμπλήρωσε.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2010 κατέγραψανοι γερμανικές εξαγωγέςτον Αύγουστο. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές αυξήθηκαν 5,4% έναντι 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΔΕΙΚΤΕΣ

Στους δείκτες τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτηςStoxx 600ενισχύθηκε 0,69% στις 341,9 μονάδες.

Στο Λονδίνο, οFTSE 100κατέγραψε άνοδο 0,75% στις 7.097 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε υψηλότερα 1,27% στις 10.624 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 4.497 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,9% στις 8.701 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 1,38% στις 16.632 μονάδες.

Στηναγορά συναλλάγματος, τοευρώυποχωρεί 0,4% έναντι του δολαρίουστο 1,1157 δολ.από 1,1202 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στηναγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,6% στα 1,259 δολ./oz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ