SpreadEx: Στο "καναβάτσο" η στερλίνα - Τα αίτια της πτώσης

SpreadEx: Στο "καναβάτσο" η στερλίνα - Τα αίτια της πτώσης
Συνεχίζει να διολισθαίνει δραματικά η στερλίνα μετά το flash crash στις ασιατικές αγορές

To βρετανικό νόμισμα υποχώρησε κατά 6% κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν σημειώσει άνοδο, αλλά στη συνέχεια άρχισε πάλι να πέφτει με αποτέλεσμα να καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Μάλιστα, η στερλίνα είναι πολύ χαμηλότερα έναντι του ευρώ από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια του βραδινού flash crash, ενώ βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υποχωρήσει κατά 4% έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα.

gbp usd
GBP_EUR___British_Pound_Euro_ _Investing_com_UK

«Εάν η στερλίνα ήταν ένας πυγμάχος ο διαιτητής θα είχε ήδη χτυπήσει το κουδούνι.Φαίνεται ότι η στερλίνα αναβιώνει το βραδινό flash crash σε αργή κίνηση, υποχωρεί έναντι του δολαρίου κατά 2,6% και 2,4% έναντι του ευρώ» αναφέρεται σε ανάλυση του Connor Campbell της SpreadEx.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τον φόβο που προκλήθηκε λόγω του flash crash, η εντατικοποίηση της πτώσης της στερλίνας μπορεί σε μεγάλο βαθμό να οφείλεται σε δυο παράγοντες.

«Πρώτον, τόσο η μεταποιητική όσο και η βιομηχανική παραγωγή ήταν κάτω των προσδοκιών, σε αντίθεση με τις θετικούς δείκτες PMI νωρίτερα εντός της εβδομάδας.

Δεύτερον -και ίσως πιο επιζήμιο- η HSBC εξέδωσε μια ιδιαίτερα θλιβερή δήλωση σύμφωνα με την οποία η στερλίνα είναι η de facto αντιπολίτευση στη Βρετανία, η στερλίνα θα μπορούσε να υποχωρήσει στο 1,10 δολ. μέχρι το τέλος του έτους» διευκρινίζει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ