WS: Οριακές απώλειες υπό το "φόβο" ενδεχόμενης αύξησης επιτοκίων

WS: Οριακές απώλειες υπό το "φόβο" ενδεχόμενης αύξησης επιτοκίων
"Βουτιά" στερλίνας - Οριακές μεταβολές για αργό και χρυσό - "Ντεμπούτο" για Snapchat

Αρνητικά κινούνται οι αμερικανικό δείκτες, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε στασιμότητα μετά τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Τα νέα από την αγορά εργασίας, παρότι ελαφρώς κατώτερα των εκτιμήσεων, αφήνουν «πρόσφορο» έδαφος για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed σύντομα, γεγονός που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Παράλληλα η στερλίνα συνεχίζει τη «βουτιά» σε χαμηλό 31 ετών, ενώ ήπια πτωτικά κινείται το πετρέλαιο γύρω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, με τον χρυσό να ενισχύεται ελαφρά.

Όσον αφορά τηναγορά εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας, αν και ο ρυθμός επιβράδυνε από τους προηγούμενους μήνες σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας έχει σταθεροποιηθεί. Η οικονομία πρόσθεσε 156.000 θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, εμφανίζοντας την μικρότερη άνοδο από τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε στο 5%, από 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

"Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να σημάνουν αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο,αλλά ούτε τόσο άσχημα ώστε να αποκλειστεί μία αύξηση τον Σεπτέμβριο"εξήγησε ο Tom Siomades επικεφαλής του Hartford Funds Investment Consulting Group.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι και ηβρετανική στερλίνα, η οποία σημείωσε νέο χαμηλό 31 ετών σήμερα έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 6%. Σημειωτέον πως ο "δείκτης φόβου" VIX του CBOE "ανερριχήθη" κατά 8%, ήτοι το μεγαλύτερο "άλμα" από την 29η Σεπτεμβρίου.

ΔΕΙΚΤΕΣ

Στη Wall Street, ο βιομηχανικόςDow Jonesυποχωρεί κατά 0,19% ή 35,58 μονάδες στις 18.229,67μονάδες, οS&P 500σημειώνει απώλειες 0,20% ή 4,97 μονάδων στις 2.156,20μονάδες και ο τεχνολογικόςNasdaqκινείται με πτώση 0,23% ή 12,08 μονάδων στις 5.295,15μονάδες.

Σταταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 6 κινούνται με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η The Travelers Companies καθώς διαπραγματεύεται στα 113,92 δολάρια με άνοδο 0,74 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,65%. Ακολουθούνη Chevron Corporation με κέρδη 0,52% όπως και η Johnson and Johnson με κέρδη 0,15%

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η UnitedHealth Group Incorporated (-0,01%), η Pfizer (-0,074%), η AT & T (-0,08%).

Στα επιχειρηματικάνέα, η δημοφιλής εταιρεία εικονικών μηνυμάτωνSnapInc. γνωστή στο ευρύ κοινό ωςSnapchatσχεδιάζει μία αρχική δημόσια εγγραφή (ΙPO) η οποία ενδέχεται να αποτιμά την εταιρεία στα 25 δισ. δολάρια ή παραπάνω, γεγονός που όπως αναφέρει ηWallStreetJournalθα αποτελέσει ένα από τα πιο εντυπωσιακάντεπούταεδώ και χρόνια.

H εταιρεία ετοιμάζει τα έγγραφα για την IPO με σκοπό να πωλήσει τις μετοχές το νωρίτερο στα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με επτά πηγές με γνώση του ζητήματος που επικαλείται η WSJ. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η εταιρεία ηλικίας μόλις 4 ετών με έδρα την Καλιφόρνια, θα προβεί στην πώληση μεριδίου της εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος ή το ποια μπορεί να είναι η αποτίμηση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ