WS: Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στην αγορά εργασίας και Fed

WS: Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στην αγορά εργασίας και Fed
"Κατρακυλά" η Twitter - Ξεπέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες αυτήν την ώρα και παρά το ράλι του πετρελαίου που ξεπέρασε τα 50 δολάρια το βαρέλι. Οι επενδυτές άλλωστε έχουν τα βλέμματα τους στραμμένα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία έχει άμεση σχέση με την όποια νομισματική πολιτική επιλέξει να ακολουθήσει η Fed. Τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας (μειώθηκαν σημαντικά οι απολύσεις και οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας) υποδεικνύουν αν μη τι άλλο μια υγιή αγορά και οικονομία η οποία θα μπορούσε να είναι έτοιμη για μία αύξηση επιτοκίων, κάτι που φυσικά «φοβίζει» τους επενδυτές.

Στη Wall Street, ο δείκτηςS&P 500υποχωρεί κατά 6,86 μονάδες ή σε ποσοστό 0,32% και βρίσκεται στις 2.154,03 μονάδες, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesσημειώνει απώλειες της τάξης των 108,64 μονάδων (-0,60%) στις 18.193,48 μονάδες, ενώ ο δείκτηςNasdaqχάνει 25 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,49% στις 5.297,25 μονάδες.

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου επωφελούνται από τη σταθερή άνοδο τουπετρελαίουμε το συμβόλαιο τύπου WTI να διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σε τιμή άνω των 50 δολ. σημειώνοντας άνοδο 1,24%.

Σταταμπλό, ισχυρές πιέσεις ασκούνται στο Twitter, με τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει ελεύθερη πτώση της τάξης του 17,09% στα 20,62 δολάρια, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι μνηστήρες (Apple, Google και Walt Disney) αποκλείουν την υποβολή προσφορών για την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου, όπως φημολογούνταν τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ