Άνοδος στη Wall Street με "καύσιμο" το πετρέλαιο

Άνοδος στη Wall Street με "καύσιμο" το πετρέλαιο
Με το αργό να προσεγγίζει τα 50 δολάρια το βαρέλι και τις εξελίξεις από το «μέτωπο» της Fed να υποδεικνύουν μια πιο συγκρατημένη στάση από την Τράπεζα –με άλλα λόγια απέχει αρκετά ακόμα από μία άμεση αύξηση επιτοκίων-, η Wall Street βρήκε τα «πατήματά» της, γνωρίζοντας άνοδο της τάξεως του 0,50-0,60% αυτήν την ώρα. Τα αρνητικά μάκρο από την αγορά εργασίας περιορίζουν ωστόσο ελαφρά τα κέρδη, ενώ την ίδια ώρα χρυσός και δολάριο καταγράφουν ήπια άνοδο. Καμία νέα εξέλιξη από μεριάς Deutsche Bank.

Ο βιομηχανικόςDow Jonesενισχύεται κατά 0,47% στις 18.254,88 μονάδες, με τις μετοχές της Goldman Sachs (+1,41%), JP Morgan (+1,30%) και DuPont (+1,24%)να διαμορφώνονται στην "κορυφή" του δείκτη. ΟS&P 500, εν τω μεταξύ, γνωρίζει άνοδο 0,38% στις 2.158,70 μονάδες, με την Ενέργεια να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ οNasdaqκερδίζει 0,42%στις 5.312,37 μονάδες.

Σταταμπλό, σημαντικά κέρδη της τάξεως του καταγράφει η μετοχή της Twitter, εν αναμονή πιθανών προτάσεων εξαγορών αυτήν την εβδομάδα.

Στα του «μαύρου χρυσού», ηWall Streetβρίσκει στήριξη στην άνοδο του αργού, εν μέσω αισιοδοξίας, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν υποχωρήσει για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα. Το αμερικανικό WTI Νοεμβρίου διαμορφώνεται κοντά στα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent, στο Λονδίνο, έχει ξεπεράσει ήδη τα 51 δολάρια.

Στα της οικονομίας, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τον Σεπτέμβριο, ήταν ο μικρότερος από τον Απρίλιο.Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ADPέδειξαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 154.000 θέσεις εργασίας, τον Σεπτέμβριο, επιβραδύνοντας από την άνοδο του Αυγούστου, κατά 175.000, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας και σε μία θετική εξέλιξη, ηδραστηριότητα του αμερικανικού κλάδου των υπηρεσιών ενισχύθηκε σε υψηλό 11 μηνών τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το ISM. Παράλληλα,το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε, τον Αύγουστο, στα 40,73 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις.Τέλος, μικρή αύξηση (0,2%)σημείωσαν, τον Αύγουστο, οιεργοστασιακές παραγγελίεςστις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ότι θα μείνουν αμετάβλητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ