WS: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες

WS: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες
"Σκαμπανεβάσματα" μετά τις δηλώσεις της Fed - "Κατρακυλά" ο χρυσός - Κέρδη για αργό

Ανακάμπτουν και πάλι δειλά δειλά οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι νωρίτερα γύρισαν αρνητικά μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της αξιωματούχου της Fed, Mester, η οποία χαρακτήρισε την οικονομία ως «έτοιμη να δεχθεί μια αύξηση επιτοκίου», γεγονός που… τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας σε –συγκρατημένες πάντως- ρευστοποιήσεις. Πλέον φαίνεται να έχουν ξεπεράσει το αρχικό σοκ, και να εστιάζουν στα θετικά της ημέρας, όπως την άνοδο του αργού, τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία αλλά και το ενθαρρυντικό κλίμα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού στις ευρωαγορές. Ωστόσο οι εναλαλγές προσήμων στους δείκτες είναι αρκετές.

Ειδικότερα, οDow Jonesσημειώνει άνοδο 0,2% στις 18.289 μονάδες, οNasdaqκινείται 0,28% υψηλότερα στις 5.316 μονάδες, ενώ οS&P500ενισχύεται 0,11% στις 2.163 μονάδες. Στήριξη παρέχει ηApple(+1%). BofA και JP Morgan καταγράφουν επίσης σημαντικά κέρδη, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Υποχωρούν Facebook, Coca-Cola και Exxon Mobil.

Στα τηςFed, η Λορέτα Μέστερ δήλωσε την Τρίτη πως η αμερικανική οικονομία είναι έτοιμη για μια αύξηση επιτοκίου και επανέλαβε πως η συνάντηση των στελεχών της κεντρικής τράπεζας τον Νοέμβριο παραμένει «ανοιχτή», παρά το γεγονός πως θα διεξαχθεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας κινείται 2,5% υψηλότερα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί οριακή πτώση στα 12,9 δολάρια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΔΝΤ υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της ευρωζώνης το 2016. Το Ταμείουποβάθμισετην πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 1,6% από 2,2% τον Ιούλιο, μετά το απογοητευτικό πρώτο εξάμηνο. Η οικονομία των ΗΠΑ αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα την επόμενη χρονιά και να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριοκαταγράφει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,5% έναντι του ευρώ και κατά 0,9% έναντι του γεν.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,276 δολάριο/λίρα.

Στα εμπορεύματα, τοαργό πετρέλαιοδιολισθαίνει 0,08% στα 48,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,5% στα 1.293 δολάρια ανά ουγγιά.

Σταομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 1,63%.

Τέλος, οχρυσόςκαταγράφει σημαντικές απώλειες κατά 2,50% στα 1.279 δολάρια ανά ουγκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ