Ευρωαγορές: Κέρδη εν απουσία DAX και.... Deutsche Bank

Ευρωαγορές: Κέρδη εν απουσία DAX και.... Deutsche Bank
Κέρδη ελέω μάκρο και πετρελαίου - "Βουτιά" στερλίνας - Κλειστή η γερμανική αγορά

«Λείπει ο γάτος… χορεύουν τα ποντίκια» σήμερα, πρώτη συνεδρίαση του τελευταίου τριμήνου για τις ευρωαγορές. Με τη Deutsche Bank να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να είναι κλειστό λόγω τραπεζικής αργίας, τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κατέγραψαν άνοδο, αν και ο Euro Stoxx κέρδισε μόλις 0,09%.

Όσον αφορά της Deutsche Bank, σημειώνεται ότι ο CEO της τράπεζας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ με αφορμή το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της παγκόσμιας τράπεζας ενώ αναμένεται να έχει και επαφές με το υπουργείο δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ενεργοποίησητου άρθρου 50,δηλαδή στις διαδικασίες αποχώρησης από την Ε.Ε., τον Μάρτιο του 2017,κάτι που οδήγησε σε «βουτιά» της στερλίνας κοντά σε χαμηλά 30 ετών.

Στους δέικτες, στο Λονδίνο, οFTSE 100κατέγραψε άνοδο 1,22% στις 6.983 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 4.453 μονάδες.

Στον αντίποδα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,32% στις 8.751 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,77% στις 16.273 μονάδες.

Στηναγορά συναλλάγματος, τοευρώυποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίουστο 1,1225 δολ.από 1,1239 την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον η στερλίνα βουλιάζει σε χαμηλό τριών έναντι του δολαρίου στο 1,2842.

Στην αγοράεμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούσημειώνει πτώση 0,2% στα 1,314 δολ./oz.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης μεταποίησης PMI στην Ευρωζώνηαυξήθηκε στις 52,6 μονάδεςτον Σεπτέμβριο από 51,7 τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση.

Επιπλέον, ανοδικά κινείταιη τιμή του πετρελαίουστον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι τιμές στις αγορές. Σήμερα ο μαύρος χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 48,34 δολ. ανά βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ