WS: Στα "κόκκινα" υποδέχεται το τελευταίο τρίμηνο

WS: Στα "κόκκινα" υποδέχεται το τελευταίο τρίμηνο
Πιέσεις από Deutsche Bank, μάκρο και πετρέλαιο

Με απώλειες υποδέχεται η Wall Street το τέταρτο τρίμηνο, που μάλιστα διευρύνονται αυτήν την ώρα στον απόηχο των ανακοινώσεων για τη μεταποίηση. Τα στοιχεία δεν υπήρξαν καθόλου ενθαρρυντικά, διαψεύδοντας πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις από το «μέτωπο» της Deutsche Bank, της οποίας η μετοχή διολισθαίνει κατά 3,5% αυτήν την ώρα. Παράλληλα «βουτιά» πραγματοποιεί η στερλίνα, ενώ το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ.

Όσον αφορά τη γερμανική τράπεζα, να σημειωθεί ότι οι δείκτς της Παρασκευής είχαν κλείσει υψηλότερα μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα είναι κοντά σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές για πρόστιμο 5,4 δισ. δολάρια, χαμηλότερο από αυτό των 14 δισ. που είχε μεταδοθεί αρχικά. Το δημοσίευμα διέψευσε τη Δευτέρα η Wall Street Journal.«Oι αμερικανικές μετοχές πραγματοποίησαν ράλι την Παρασκευή εξαιτίας της Deutsche Bank, αλλά σήμερα είναι τραπεζική αργία στη Γερμανία, οπότε δεν περιμένουμε πολλά από αυτό το μέτωπο», δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Πάμε στους δείκτες τώρα, όπου ΟDow Jonesυποχωρεί 0,4% στις 18.231 μονάδες, οNasdaqκινείται 0,14% χαμηλότερα στις 5.304 μονάδες, ενώ οS&P 500σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.161 μονάδες.

Στοταμπλό, η μετοχή τηςDeutsche Bank υποχωρεί 3,5%,στα 12,6 δολάρια.

Πτώση 1,4% σημειώνει η μετοχή της Pfizer, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones.

Σταοικονομικά μάκρο, ο δείκτηςμεταποίησηςπου καταρτίζει το Institute for Supply Management ενισχύθηκε στις 51,5 μονάδες το Σεπτέμβριο από 49,4 τον Αύγουστο. Eν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οικατασκευαστικές δαπάνεςυποχώρησαν 0,7% τον Αύγουστο, μετά από πτώση 0,3% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Στον κόσμο τωνεπιχειρήσεων,η Teslaανακοίνωσε ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων το τρίτο τρίμηνο. H αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ενεργητικούJanus Capitalκαι η λονδρέζικηHenderson Global Investorsανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσουν σε συγχώνευση, με στόχο να περιορίσουν τα κόστη.

Σταεμπορεύματα, τοαργό πετρέλαιοδιαγράφει τα αρχικά κέρδη και διολισθαίνει 0,3% στα 48,09 δολάρια το βαρέλι. Οχρυσόςκινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.318 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, τοδολάριοενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Βουτιά 1% πραγματοποιεί το βρετανικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά τη χθεσινή δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι πως η ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει τον Μάρτιο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ