Πετρέλαιο: Ανακάμπτει το αργό εν μέσω ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Ανακάμπτει το αργό εν μέσω ΟΠΕΚ
Στις εξελίξεις γύρω από τον "μαύρο χρυσό" επικεντρώνεται η προσοχή των επενδυτών, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες συναντώνται στην Αλγερία για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής. Την ίδια ώρα, μεταβλητότητα φέρουν στην αγορά τα ανάμικτα μηνύματα. 

Με μετριασμένες τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας και τα τελευταία στοιχεία του EIA να δείχνουν απροσδόκητη μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι τιμές του αργού κυμαίνονται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους.

Όσον αφορά στη συνάντηση στην Αλγερία, οι ελπίδες για πιθανή συμφωνία έχουν "ξεθωριάσει", με τις διαφωνίες μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν να παραμένουν σημαντικό εμπόδιο.

Άλλωστε, πριν από τη συνεδρίαση, το Ιράν δεν φάνηκε ιδιαιτέρως πρόθυμο για συμφωνία, την ώρα που ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ διεμήνυε, πριν την έναρξη της συνόδου, ότι πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της υπερπροσφοράς.

Αυτή τη στιγμή το αργό σημειώνει κέρδη της τάξεως του 2% πάνω από τα 45,60 δολάρια, ενώ νρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από τα 44 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ