Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ πρόκειται να υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ πρόκειται να υποβαθμίσει τις προβλέψεις του για τις ΗΠΑ
Σε πιο αδύναμες προβλέψεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προειδοποίησε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ότι θα προχωρήσει ο οργανισμός.

Αιτία γι’ αυτό αποτελεί το αδύναμο πρώτο εξάμηνο της οικονομίας, σύμφωνα με τη κ. Λαγκάρτντ σε ομιλία της στο Northwestern University, ενώ σημειώνεται ότι τον Ιούλιο το ΔΝΤ έκοψε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2,2% από 2,4% προηγουμένης.

Παράλληλα το Ταμείο θα εκδώσει νέες προβλέψεις για τηνπαγκόσμια οικονομία την επόμενη εβδομάδα, στην τελευταία έκδοση του World Economic Outlook.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια υποστήριξε πωςη Ιαπωνία και η Ευρώπηαναπτύσσονται με υποτονικούς ρυθμούς. Εν τω μεταξύ, σημείωσε πωςη Ινδία και η Κίναθα συνεχίσουν να καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις, με τις οικονομίες τους να αναπτύσσονται με πάνω από 7% και 6% αντίστοιχα.

«Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, τα θετικά και τα αρνητικά, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα μιας παγκόσμιας ανάπτυξης που είναι πολύ χαμηλή για πολύ καιρό, ωφελώντας πολύ λίγους» τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ