WS: "Διαγράφει" τα κέρδη εν μέσω Fed και ΟΠΕΚ

WS: "Διαγράφει" τα κέρδη εν μέσω Fed και ΟΠΕΚ
Ήπια πτώση στη Νέα Υόρκη μετά τη Γιέλεν - Οριακά κινείται το αργό

Λίγο κράτησαν οι χαρές στη Wall Street, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις της Yellen (Fed) φρόντισαν να «πάρουν πίσω» τα κεκτημένα, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη από τους δείκτες. Παράλληλα αρνητικά δρα και η αρχική διολίσθηση του αργού, εν μέσω της συνάντησης στην Αλγερία για το πετρέλαιο. Πέφτει ο χρυσός, ανεβαίνει το δολάριο.

Για σημαντική βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών στις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ από την κρίση του 2008, μίλησε σήμερα ηJanet Yellen ανακοινώνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται αλλαγές στα stress tests των μεγάλων τραπεζών για να διαπιστωθεί αν μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο σοκ. Αναφορικά με τα επιτόκια, η επικεφαλής της Fed δήλωσε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αύξησή τους.

Να σημειωθεί ότι χθες, το αμερικανικό χρηματιστήριο έλαβε ώθηση από τη νίκη - όπως την ερμήνευσαν οι αναλυτές - της Hillary Clinton στο ντιμπέιτ με τον Donald Trump και σήμερα, η προσοχή επιστρέφει στα της Federal Reserve.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικόςDow Jonesυποχωρείκατά0,16% στις 18.200μονάδες, ο ευρύτεροςS&Pσημειώνει πτώση 0,29% στις 2.153 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικόςNasdaqχάνει 0,33% στις 5.288 μονάδες.

Στα του «μάυρου χρυσού», το αργό κινείται αυτήν την ώρα με οριακές διακυμάνσεις γύρω από τα 44,70 δολάρια, εν αναμονή του ΟΠΕΚ. "Υπάρχει σαφέστατα μια αίσθηση ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα έρθει στην συνάντηση του Νοεμβρίου. Έτσι, παρότι μπορεί να μην έχουμε κάποια συμφωνία απόψε, οι τιμές του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα συνεχίζουν αν ανεβαίνουν", σχολίασε οPeterCardillo, επικεφαλής οικονομολόγος τηςFirstStandardFinancial.

Εν τω μεταξύ οχρυσόςυποχωρεί κατά 0,55% στα 1.323 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς τοδολάριοκερδίζει ελαφρά έδαφος έναντι οτυ γιεν (+0,11% - στα 100,5γιεν/δολ η ισοτιμία)

Στιςεπιχειρήσεις, η μετοχή τηςDeutsche Bankστο NYSE ανακάμπτει, μετά από τις αναφορές περί κατάρτισης σχεδίου διάσωσης από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και την πώληση της ασφαλιστικής της Abbey Life στη Phoenix Group.

Στουπόλοιπο ταμπλό, με απώλειες 2,60% η μετοχή της Nike, μετά από τις υποτονικές επιδόσεις της εταιρείας, στο τρίμηνο, την ώρα που η BlackBerry γνωρίζει κέρδη 2,66%, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία smartphone αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Τέλος, ηWells Fargoενισχύεται κατά 0,93% μετά από την είδηση πως ο CEO της, John Stumpf, μάχεται προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του και θα "πει αντίο" σε 41 εκατ. δολ. από τις αποδοχές του, την ώρα που το Δ.Σ. της τράπεζας ερευνά το πώς υπάλληλοι άνοιξαν πλήθος λογαριασμών χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών τους. Τα χρήματα θα παρακρατηθούν από την τράπεζα για την πληρωμή του προστίμου 185 εκατ. δολ. που της επέβαλαν οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ.

Όσον αφορά σταμάκρο, αμετάβλητες έμειναν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, τον Αύγουστο, στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ