WS: Στάση αναμονής εν όψει του ντιμπέιτ Τραμπ-Κλίντον

WS: Στάση αναμονής εν όψει του ντιμπέιτ Τραμπ-Κλίντον
Βαριές απώλειες στην Ευρώπη που ασκούν πιέσεις - Ράλι για αργό

Καθόλου «πρόσφορο» έδαφος για επενδύσεις δε βρίσκεται στη Wall Street, καθώς από τη μία οι ευρωαγορές σημειώνουν βαρύτατες απώλειες στέλνοντας δυσοίωνα μηνύματα, ενώ από την άλλη οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ μεταξύ Χίλαρυ και Τραμπ, με συνέπεια να μη ρισκάρουν πολλά. Μονάχα το πετρέλαιο καταγράφει ανοδικό ράλι, κάτι που δε φαίνεται να «συγκινεί» τους επενδυτές.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ, οι επενδυτές θα εξετάσουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις των υποψηφίων στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η πολιτική της Federal Reserve για την οποία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχειεκφράσει την έντονη διαφωνία του.

Στους δείκτες τώρα, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesυποχωρεί κατά 128,85 μονάδες (-0,70%) και βρίσκεται στις 18.133,93 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqκαταγράφει πτώση 36,07 μονάδων (-0,68%) φτάνοντας τις 5.269,60 μονάδες. OS&P 500σημειώνει πτώση 12,20 μονάδων (-0,57%) και βρίσκεται στις 2.152,65 μονάδες.

Στα ταμπλό, από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόνο η Apple κινείται σε ανοδικό έδαφος σημειώνοντας κέρδη 0,45% στα 113,21 δολ. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Pfizer (-1,69%), η Cisco Systems (-1,44%) και η Merck (-1,41%). Ισχυρές πιέσεις ασκούνται, εν τω μεταξύ, στη μετοχή τηςDeutsche Bankστο NYSE που γνωρίζει "βουτιά" 5,8%.

Η γερμανική τράπεζα σημείωσε σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά από αναφορές του Focus που φέρουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel να μην προτίθεται να στηρίξει την τράπεζα. Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε πάντως τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Πτώση 2,5% σημειώνει και η μετοχή της Twitter, στον "απόηχο" της είδησης πως το κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται σε συνομιλίες με πιθανούς "μνηστήρες" για την εξαγορά του.

Χαμηλότερα κατά 2,5% διαμορφώνεται η μετοχή της CBOE, έπειτα από το σχέδιο εξαγοράς της Bats Global Markets, σε ένα deal που θα μπορούσε να φθάσει τα 3,2 δισ. δολ.

Στα του "μαύρου χρυσού", τοαργόκαταγράφει ράλι +3,40% στα 46 δολάρια το βαρέλι, ενώ οχρυσόςενισχύεται κατά 0,22% στα 1.345 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς τοδολάριοχάνει έδαφος έναντι του γιεν (-0,66% - στα 100γιεν η ισοτιμία).

Σταμάκροτης ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 7,6% στο ετήσιο μέγεθος των 609.000.

Τα στοιχεία πάντως ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν οι πωλήσεις να διαμορφωθούν στο ετήσιο μέγεθος των 600.000 σύμφωνα με δημοσκόπηση της MarketWatch.

Τον Ιούλιο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών είχαν σκαρφαλώσει σε υψηλό εννέα ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου, οι πωλήσεις σκαρφάλωσαν στις 659,000, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ