WS: "Συγκομιδή" κερδών μετά το ιστορικό υψηλό του Nasdaq

WS: "Συγκομιδή" κερδών μετά το ιστορικό υψηλό του Nasdaq
Πρώτα ενθουσιασμός μετά... διόρθωση - "Βουτιά" για πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες αυτήν την ώρα, καθώς τη σκυτάλη της ανόδου (που διήρκησε τρεις συνεχόμενες μέρες με τις… ευλογίες της Fed) παίρνει τώρα η διόρθωση και η σταθεροποίηση στα «πραγματικά» επίπεδα της αγοράς. Οι ενθουσιασμένοι (και ανακουφισμένοι) επενδυτές από την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική προχωρούν τώρα σε ήπιο profit-taking καθώς ολοκληρώνεται η τελευταία συνεδρίαση της… γεμάτη συγκινήσεις αυτής εβδομάδας. Άλλωστε δεν προσφέρεται έδαφος για περεταίρω ρίσκα, καθώς η διολίσθηση του πετρελαίου «κόβει» τη διάθεση των επίδοξων επενδυτών.

Άλλωστε, και οι αναλυτές τηςBank of America Lynchείχαν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο υπερβολικού ενθουσιασμού στην αγορά. Από την πλευρά της, ηJP Morgan εκτιμάπως η πρόσφατη απόφαση της Fed αναμένεται να παρέχει στήριξη στη Wall- τουλάχιστον μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο μπορεί να κατεβάζει ταχύτητα, αλλά σε εβδομαδιαία βάση, ετοιμάζεται να κατοχυρώσει σημαντικά κέρδη, εν μέσω της ικανοποίησης των επενδυτών μετά από την τελευταία απόφαση τηςFederal Reserveνα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά αποστέλλοντας σήμα για αύξηση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Στα της Fed, ο επικεφαλής στη Βοστόνη,Eric Rosengren, γνωστοποίησε, σήμερα, πως ήταν ένας εκ των τριών αξιωματούχων που διαφώνησαν με την απόφαση της Τράπεζας να μην αυξήσει τα επιτόκια, καθώς όπως εκτιμά ο ίδιος, τα χαμηλά επιτόκια μάλλον βλάπτουν παρά ευνοούν την ανάκαμψη.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό τριών μηνών διαμορφώθηκεημεταποιητική δραστηριότηταστις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit. Ο PMI επιβράδυνεστις 51,4 μονάδες.

ΣΤΑ ΤΑΜΠΛΟ

Ο βιομηχανικόςDow Jonesυποχωρεί κατά 0,22% στις 18.352,74 μονάδες, ενώ οS&P 500χάνει 0,26% στις 2.171,36 μονάδες καιο τεχνολογικόςNasdaqκαταγράφει απώλειες 0,31%στις 5.324,18μονάδες.

Χθες, ο Nasdaq άγγιξε νέα επίπεδα - ρεκόρ και η προσοχή, σήμερα, στρέφεται και πάλι στον τεχνολογικό τομέα, αλλά για άλλους λόγους:

Η μετοχή τηςYahooσημειώνει πτώση 1,21%, μετά από την ανακοίνωσε ότι το 2014 είχαν κλαπεί 500 εκατ. λογαριασμοί χρηστών, ενώ η μετοχή τουFacebooκυποχωρεί κατά 1,78%, μετά από τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει στους διαφημιστές η αποκάλυψη ότι λόγω "λάθους" αλγόριθμου, έδινε "φουσκωμένα" στοιχεία για τον μέσο χρόνο παρακολούθησης διαφημιστικών βίντεο από τους χρήστες.

Παράλληλα, "άλμα" 21,52% γνωρίζειη μετοχή τουTwitter, μετά από την είδηση στο CNBC που φέρουν την εταιρεία να έχει γίνει αποδέκτης έκφρασης ενδιαφέροντος για εξαγορά από "γίγαντες" του τεχνολογικού χώρου.Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, δεν τίθεται θέμα άμεσης συμφωνίας, ωστόσο μπορεί να δεχτεί άμεσα επίσημη προσφορά, καθώς έχουν υπάρξει συζητήσεις με πιθανούς μνηστήρες, που περιλαμβάνουν την Google και την Salesforce.

Το χθεσινό ράλι εγκαταλείπουν, εν τω μεταξύ, και οιτιμές του αργού, έχοντας εισέλθει, πλέον, σε "κόκκινο" έδαφος, εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται έτοιμη να μειώσει την παραγωγή της, εάν το Ιράν προβεί, από την πλευρά του, σε "πάγωμα" της παραγωγής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ