Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ετοιμάζουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών

Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ετοιμάζουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών
Η πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, με τη ρυθμιστική αρχή να περιμένει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των παρόχων πριν προχωρήσει στις οριστικές αποφάσεις της.

Το Vectoring, γνωστό και ως VDSL 2, είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει την αύξηση των ταχύτητων λήψης δεδομένων. Ήδη ο ΟΤΕ για την τεχνολογία vectoring, προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα 1,3 δισ. ευρώ για την προσεχή τετραετία.Επενδύσεις περί το μισό δισ. ευρώ για την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών έχει εξαγγείλει και η Vodafone Ελλάδος.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις

Για την πενταετίας 2016 - 2020, η Wind έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα δίκτυα νέας γενιάς. Ήδη από το 2015 ξεκίνησε να υλοποιεί ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης δικτύου 4G σε όλη την Ελλάδα, κατορθώνοντας μέσα σε έναν χρόνο να πάει από 0% στο 60% πληθυσμιακής κάλυψης.

Οι μεγάλες επενδύσεις για το 4G θα συνεχιστούν ως και το 2018, οπότε η πληθυσμιακή κάλυψη του 4G της WIND θα αγγίξει το 100%. Συνολικά την περασμένη 5ετία ως και το 2015, η εταιρεία επένδυσε σε υποδομές και νέες άδειες 570 εκατ. ευρώ.

Σε νέες επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. θα προβεί ο όμιλος ΟΤΕ στο Διαδίκτυο και σε υπηρεσίες σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα την επόμενη τετραετία.

Μέσα στο 2016 ο Όμιλος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, αλλά και την κάλυψη VDSL.

Σε ανάλογες επενδύσεις προχωρά η Vodafone ενώ και η Cyta Ελλάδος, σύμφωνα με τον Διευθυντή Εθνικής & Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς του Ομίλου, Γιάννη Κουλία, η εταιρεία το 2016 θα συνεχίσει την προώθηση της κινητής αλλά και τις επενδύσεις στο δίκτυο νέας γενιάς.

πηγή:bankingnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ