WS: Απώλειες στον απόηχο της Fed με πιέσεις από αργό

WS: Απώλειες στον απόηχο της Fed με πιέσεις από αργό
"Ανησυχίες" προκάλεσε η Γιέλεν - Το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Πτωτικά γύρισε η Wall Street μετά τις νέες ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι μια ισχυρή έκθεση από την αγορά εργασίας θα μπορούσε να ωθήσει την Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο. Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία. Άλλωστε, και οι τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, Fischer, «μαρτύρησαν» ότι δεν αποκλείεται η αύξηση να έρθει τελικά το Σεπτέμβριο. Αρνητικά δρα και η πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 47δολάρια ενώ παράλληλα υποχωρεί και ο χρυσός.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτηςDow Jonesέκλεισε πτωτικά κατά0,26% στις 18.454 μονάδες. Ο δείκτηςNasdaqκατέγραψε πτώση 0,18% στις 5.223 μονάδες, ενώ οS&P 500υποχώρησε κατά 0,19% στις 2.176 μονάδες.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Boeing (-0,78%), η Apple (-0,72%) και η Verizon (-0,58%).

Στα του «μαύρου χρυσού», με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης τοπετρέλαιο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου, εν μέσω πιέσεων από την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου και ενώ υποχωρούν οι προσδοκίες για μια συμφωνία στην άτυπο σύνοδο του ΟΠΕΚ τον επόμενο μήνα που θα ανοίγει τον δρόμο για το πάγωμα της παραγωγής. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 63 cents ή 1,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 46,35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 15 Αυγούστου. Οι επενδυτές θα περιμένουν αύριο τα κυβερνητικά στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 600.000 σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts.

Σταεπιχειρηματικά νέα,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τις φορολογικές συμφωνίες που είχε συνάψει η Apple στην Ιρλανδία, αποφασίζοντας ότι το ειδικό φορολογικό καθεστώς ουσιαστικά συνιστά "παράνομη κρατική ενίσχυση". Σε αυτό το πλαίσιο ο τεχνολογικός κολοσσός καλείται να αποπληρώσει 13 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους στην Ιρλανδία.

Σταμάκροτης ημέρας, οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν να καταγράφουν ισχυρά κέρδη τον Ιούνιο, όπως έδειξαν οι δείκτες S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ειδικότερα, ο δείκτης για ολόκληρη τη χώρα σημείωσε άνοδο 5,1% για τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας την ίδια αύξηση που είχε σημειώσει τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές αυξήθηκε 4,3%, επιβραδύνοντας από άνοδο 4,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για τις 20 περιοχές κέρδισε 5,1% από 5,3% τον Μάιο.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 5,2% στις 20 περιοχές.

Μετά από χρόνια μεγάλων διακυμάνσεων, οι τιμές τωνκατοικιώναυξάνονται με ρυθμό περίπου 5% για τα δύο τελευταία χρόνια "χωρίς να διαφαίνονται σημάδια επιβράδυνσης", δήλωσε ο David Blitzer, managing director της S&P Dow Jones Indices.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ