Ευρωαγορές: No news, good news...

Ευρωαγορές: No news, good news...
Θετικά αντέδρασε η αγορά στις (μη) ενδείξεις από Γιέλεν

Θετικά αντέδρασαν –όπως ήταν αναμενόμενο- στα «καλά» μαντάτα από Yellen (Fed) που έφερε με τη σειρά της «χαμόγελα» Wall Street. Οι ενδείξεις βέβαια δεν ήταν σαφείς για το αν θα υπάρξει άμεσα κάποια αύξηση των επιτοκίων, παρά μόνο ότι η προοπτική έχει ενισχυθεί, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι δεν ειπώθηκε ακριβώς αυτό, ήταν αρκετό για τους περισσότερους επενδυτές που φαίνεται πως «χαλάρωσαν» προσωρινά. Παράλληλα το πετρέλαιο πραγματοποιεί άνοδο, ενώ το ευρώ υποχωρεί.

H επικεφαλής της Fed υποστήριξε ότι «τα επιχειρήματαυπέρ μιας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίωνέχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των προσδοκιών για ήπια οικονομική ανάπτυξη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κεντρική Τραπεζίτης του Κάνσας Ester George είχε υποστηρίξει ότι «έφτασε ο καιρός να γίνει η κίνηση με τα επιτόκια».

Πάμε στους δείκτες τώρα, όπου ο ευρωπαϊκός δείκτηςEuroStoxx 600ενισχύθηκε 0,5% στις 343 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτηςFTSE 100σημείωσε άνοδο 31% στις 6.838 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτηςDAXκινήθηκε υψηλότερα 0,55% στις 10.587 μονάδες και στο Παρίσι οCAC 40έκλεισε με κέρδη 0,8% στις 4.441 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτηςIBEXτης Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,7% στις 8.659 μονάδες και ο δείκτηςMIBστο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,8% στις 16.843 μονάδες.

Στηναγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,4% έναντι του δολαρίουστο 1,1239 δολ.από 1,1286 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή τουχρυσούσημείωσε άνοδο 0,2% στα 1,326 δολ./oz.

Επιπλέον ήπια ανοδικά κινείται η τιμή τουπετρελαίουγιαδεύτερη διαδοχική ημέρακαθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» σε συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση των χωρών- μελών του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβρη. Ωστόσο ο Υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι «δεν χρειάζεται οποιαδήποτε παρέμβαση στην αγορά». Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 47,55 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο,η Volkswagenσυμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων στους Αμερικανούς αντιπροσώπους της εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο των ρύπων.

Παράλληλαη Gemaltoανακοίνωσε αύξηση στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του α' εξαμήνου και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για το σύνολο του 2016.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, στη Γαλλίαη καταναλωτική εμπιστοσύνηαυξήθηκε στις 97 μονάδες τον Αύγουστο από 96 τον Ιούλιο, παρότι οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν βελτίωση.

Αντίστοιχα, η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε πωςοι δαπάνες των νοικοκυριώνκατέγραψαν αύξηση 3% το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση (την μεγαλύτερη από το τέλος του 2007), δίνοντας ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας, που "έτρεξε" με ρυθμό 0,6% σε τριμηνιαία και 2,2% σε ετήσια βάση στο διάστημα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ