Η επένδυση 15,6 εκατ. ευρω της DHLExpress

Η επένδυση 15,6 εκατ. ευρω της DHLExpress
Ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα διαλογής εταιρείας ταχυμεταφορών, δημιούργησε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» DHL Express.

Με μια επένδυση 15,6 εκατ. ευρώ, η εταιρείεα προχώρησε στην ανακαίνιση του κέντρου διαλογής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο 2ετούς προγράμματος επενδύσεων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της DHLExpress Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Λευτέρης Σαμαράς και ο Οperations Director, Δημήτρης Σταματίου τα πλεονεκτήματα της ανακαινισμένης εγκατάστασης είναι:

-βελτίωση και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση πελατών (εξοικονόμηση 30 - 50 λεπτών),
-διπλασιασμός ημερήσιας διαχείρισης αποστολών (άνω των 20.000),
-λειτουργία ράμπας απευθείας φόρτωσης στα vans.

Επιπλέον, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθιστά ευκολότερη την καθημερινή δραστηριότητα των εργαζομένων στη διαχείριση και προώθηση των αποστολών, ενώ ταυτόχρονα οι κύριες διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης των οχημάτων δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Η ανανέωση των εγκαταστάσεων της DHL Express στο αεροδρόμιο της Αθήνας, περιλαμβάνει την αυτοματοποιημένη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου, με τη χρήση κυλιόμενων διαδρόμων μεγάλου μήκους και ευέλικτη αναγνώριση των σημάνσεων των αποστολών και διαδικασιών χειρισμού από τους εργαζομένους, που καθιστούν εξαιρετικά ταχύτερες τις διαδικασίες εισαγωγής στην αποθήκη και οργάνωσης των αποστολών.

«Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου επενδυτικού μας πλάνου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ελληνικά αγορά και τις προοπτικές της», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αποκαλύπτοντας τη δρομολόγηση μεγαλύτερου εμπορευματικού αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη (το δρομολόγιο είναι Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Μπέργκαμο).

Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, η εταιρεία εμφάνισε 45,3 εκατ. έσοδα, 3.500 πελάτες, 7 φορτηγά και 123 vans, διακινώντας 2,1 εκατ. αποστολές, με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 55%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ