«Φουλ» για ιδιωτικοποίησεις: ΟΛΘ, αεροδρόμια, λιμάνια και 4G

«Φουλ» για ιδιωτικοποίησεις: ΟΛΘ, αεροδρόμια, λιμάνια και 4G
Στο ΤΑΙΠΕΔ, δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές, και τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευτεί η σύμβαση παραχώρησης για τον ΟΛΘ, την οποία και περιμένουν οι επτά ενδιαφερόμενοι επενδυτές για να καταθέσουν τις προσφορές του. «Το σημείο που ενδιαφέρει», σημειώνει ο κ. Πιτσιόρλας, «είναι το ύψος των υποχρεωτικών επενδύσεων, το οποίο εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι 200 εκ. ευρώ, αν και οι ενδιαφερόμενοι ήθελαν να είναι πολύ πιο κάτω».

Εν τω μεταξύ την Κυριακή περνάει από τη Βουλή η κύρωση της σύμβασης για τα 14 αεροδρόμια και προχωρούν οι διαδικασίες και για τα επόμενα 23 αεροδρόμια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία Κοπελούζου- Frapport έχει ενδιαφέρον για ακόμη δύο αεροδρόμια σε Πάρο και Νάξο. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και για λιμάνι Αλεξανδρούπολης και Λαυρίου ενώ κινέζικο ενδιαφέρον υπάρχει και για τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής σε Πειραιά και Σύρο.

Όσον αφορά το Αφάντου φαίνεται πως το πρόβλημα με την αρχαιολογία λύθηκε και την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται Μνημόνιο με τον επενδυτή συμπεριλαμβάνοντας τον όρο την προστασία του αρχαιολογικού χώρου

Ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει παραταθεί ως τις 20/6 με δεδομένο το ενδιαφέρον από Ρώσους και Ιταλούς.

Ταυτόχρονα «μέσα στο Μάιο θα βγει ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης, ώστε στις 27/6 να γίνει η δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης στο MoneyPro ότι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στοχεύει οι επόμενες αδειοδοτήσεις συχνοτήτων να γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα και όχι από την ΕΕΤΤ. «Δεν μπορεί η ρυθμιστική αρχή, που πρέπει να ελέγχει τις δημόσιες υπηρεσίες αν λειτουργούν, σύμφωνα με το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη νομοθεσία, να έχει και τις αδειοδοτήσεις. Οι αδειοδοτήσεις συχνοτήτων όπως του 4G το καλοκαίρι θα γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα χωρίς τη μεσολάβηση της ΕΕΤΤ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ