Το επενδυτικό σχέδιο πολυεθνικής φαρμακευτικής στην Ελλάδα

Το επενδυτικό σχέδιο πολυεθνικής φαρμακευτικής στην Ελλάδα
Την επέκταση του εργοστασίου της στο Κορωπί σχεδιάζει η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim, η οποία κλείνει 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου εκπρόσωποί του οι οποίοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας ενημερώθηκαν για τα νέα επενδυτικά της σχέδια, αλλά και για τις σοβαρές προκλήσεις έναντι των οποίων βρίσκεται σήμερα η αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα, σύμφωνα με το virus.com.gr.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό 40 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης και ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του εργοστασίου, Νίκο Μαζωνάκη, στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο τμήμα παραγωγής καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων και να πληροφορηθούν για την πορεία των εξαγωγών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim, η οποία μετέχει στην Ομάδα Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα την Υγεία, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανέλυσε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Επίσης, επεσήμανε την έμφαση που δίδει η εταιρεία στον τομέα της καινοτομίας, αλλά και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της φαρμακοβιομηχανίας, συνολικά, ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα νέας γενιάς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μαΐλλης, υπογράμμισε την ανάγκη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα προερχόμενες κυρίως από το εξωτερικό, το πόσο σημαντική είναι για το ελληνικό επιχειρείν η εξωστρέφεια, καθώς και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου που στόχο έχουν τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε ξένες αγορές.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Boehringer Ingelheim Ελλάς αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που παραμένει με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου. Για την εξωστρέφεια της αυτή, η εταιρεία βραβεύτηκε πρόσφατα στην εκδήλωση των Αctive Business Awards 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ