Για νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου προειδοποιεί ο IEA

Για νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου προειδοποιεί ο IEA
Για ισχυρότερες πιέσεις στο αργό προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Association - IEA), επικαλούμενο την αύξηση της ιρανικής παραγωγής αργού.

Σύμφωνα με το ΙΕΑ, η προσφορά θα υπερβαίνει την κατανάλωση κατά μέσο όρο 1,75 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε σύγκριση με την εκτίμηση των 1,5 εκατ. βαρελιών τον περασμένο μήνα, ενώ τα αποθέματα θα μπορούσαν να διογκωθούν εάν ο OPEC αυξήσει περισσότερο στην παραγωγή.

Το Ιράν αύξησε την παραγωγή του τον Ιανουάριο μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, ο όγκος ιρανικού πετρελαίου έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και η Σαουδική Αραβία επέκτεινε τις εξαγωγές.

Η παραγωγή από τα μέλη του OPEC αυξήθηκε κατά 280.000 βαρέλια την ημέρα τον τελευταίο μήνα στα 32,63 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι παράγονται περίπου 900.000 βαρέλια τη μέρα περισσότερα από τη μέση κατανάλωση του 2016 εκτιμά ο IEA.

Παράλληλα ο οργανισμός περιέκοψε και τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου στα 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι το αργό πετρέλαιο σημειώνει τώρα κέρδη και ειδικότερα το αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου βρίσκεται στο +2,26% στα 30,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το Brent ενισχύεται κατά 1,22% στα 33,28 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ