Η μάχη των υδρογονανθράκων

Η μάχη των υδρογονανθράκων
Αν και με σχετική καθυστέρηση ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από το ποια εταιρία εξασφάλισε τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας, αφού ήταν και οι μόνος διαγωνισμός στον οποίο υπήρξαν πάνω από ένας ενδιαφερόμενοι.

Η μάχη ανέδειξε νικητή τα ΕΛΠΕ που πλειοδότησαν της Energean Oil & Gas. Για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας τον διαγωνισμό κέρδισε η Energean Oil & Gas που ήταν η μόνη που είχε καταθέσει προσφορά, ενώ τα ΕΛΠΕ κέρδισαν, ως μόνος ενδιαφερόμενος, τον διαγωνισμό για την περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ηγούνται, ως διαχειριστής, επιχειρηματικού σχήματος με την Ιταλική Edison, στο οποίο έχει παραχωρηθεί, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, η περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου στην οποία σήμερα διεξάγονται εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γ. Στεργιούλης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος, στον οποίο η εταιρεία προσβλέπει και επενδύει.. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ