Ποιοι είναι υποψήφιοι για το τιμόνι του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Ποιοι είναι υποψήφιοι για το τιμόνι του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων
Καυτές αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του νέου Υπερταμείου που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση, καθώς πέραν των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα προικοδοτηθεί από το Δημόσιο, μένει να ξεκαθαρίσουν δύο ακόμη πράγματα.

Το πρώτο είναι αν και εφόσον θα απορροφήσει πλήρως ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ και το δεύτερο είναι ποιο πρόσωπο θα αναλάβει επικεφαλής.

Την απάντηση για το δεύτερο μάλλον μπορούμε να σας την δώσουμε σήμερα, αφού οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι κυβέρνηση και δανειστές καταλήγουν στο όνομα της Νίκης Τζαβέλλα, αφήνοντας εκτός τον κ. Πιτσιόρλα, καθώς η Τζαβέλλα διαθέτει τεράστια εμπειρία ως προς τα ευρωπαϊκά θέματα λόγω της θητείας της ως Ευρωβουλευτού, αλλά και σε επίπεδο management, αφού έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Πέραν του προσώπου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο νέο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων , υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας όπως οι υδρογονάνθρακες, κ.λπ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ