Ποια πολυεθνική ετοιμάζεται να ρίξει στην ελληνική αγορά 10 εκατ. ευρώ

Ποια πολυεθνική ετοιμάζεται να ρίξει στην ελληνική αγορά 10 εκατ. ευρώ
Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει το 2016 στην Ελλάδα πολυεθνική που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων.

Πρόκειται για τηνNestlé Ελλάς η οποία μέσα στο 2015προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ στα εργοστάσια παγωτού στον Ταύρο και καφέ στα Οινόφυτα ενώ μέσα στο 2016 σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, τα 6 εκατ. ευρώ αφορούν στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου καφέ που διαθέτει στα Οινόφυτα. Η εν λόγω επένδυση έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα 2,5 εκατ. ευρώ να αποτελούν το κόστος της επένδυσης για το 2017, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Η υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Αγγελική Παπαδοπούλου δήλωσε ότι η εταιρεία επιβεβαιώνει πως συνεχίζει την παρουσία της στη χώρα επενδύοντας τόσο σε δράσεις δημιουργίας αμοιβαίου οφέλους όσο και στις βασικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως ο καφές και το παγωτό.

Αποτελέσματα εννεαμήνου 2015

Oργανική ανάπτυξη 4,2%, πραγματική εσωτερική ανάπτυξη 2,0%
• Πωλήσεις 64, 9 δις ελβετικά φράγκα
• Οργανική ανάπτυξη 4,2%, πραγματική εσωτερική ανάπτυξη 2,0%
• Οργανική ανάπτυξη στις αναπτυγμένες αγορές 2,2%, στις αναδυόμενες 6,8%
• Πρόβλεψη για το έτος: οργανική ανάπτυξη γύρω στο 4,5% με βελτιώσεις περιθωρίου και underlying κέρδη ανά μετοχή σε σταθερά νομίσματα, και αποδοτικότητα κεφαλαίου

Σχετικά με τα αποτελέσματα εννεαμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nestlé, Paul Bulcke, σχολίασε: «Μετά από μία καλή επίδοση στο πρώτο μισό του έτους επηρεαστήκαμε στο τρίτο τέταρτο από κάποιες ακραία γεγονότα, όπως τα Maggi noodles στην Ινδία και μία τιμολογιακή προσαρμογή στην Nestlé Skin Health. Ωστόσο η πραγματική εσωτερική μας ανάπτυξη αυξήθηκε, αντικατοπτρίζοντας ένα ευρύ και θετικό αποτέλεσμα σε όλη μας τη δραστηριότητας και σε αρκετές από τις αγορές. Υπήρξε σταθερή και συνεχής απόδοση στην Ευρώπη, την Nestlé Waters και την Nestlé Health Science. Κάναμε σημαντική πρόοδο σε μεγάλη τμήμα της Λατινικής Αμερικής και φέραμε σημαντική βελτίωση στη Βόρειο Αμερική, ιδιαίτερα στο κομμάτι του κατεψυγμένου τροφίμου, σε αντιπαραβολή με την αργή επαναφορά των πωλήσεων στην Κίνα. Συνολικά η οργανική μας ανάπτυξη δεν έφτασε στις προσδοκίες μας και για αυτόν τον λόγο προβλέπουμε οργανική ανάπτυξη γύρω στο 4,5% για το σύνολο του έτους, με βελτιώσεις περιθωρίου και underlying κέρδη ανά μετοχή σε σταθερά νομίσματα, και αποδοτικότητα κεφαλαίου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ