Προς χαμηλό επταμήνου κινείται το ευρώ

Προς χαμηλό επταμήνου κινείται το ευρώ
Προς το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών έναντι του δολαρίου κινείται σήμερα το ευρώ, καταγράφοντας απώλειες και έναντι του γεν, καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής για μια ακόμη φορά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ευρώ σημείωνε απώλειες 0,2% στα 1,0605 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει χθες στα 1,0565 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου. Έναντι του γεν, κατέγραφε απώλειες 0,2% στα 130 γεν, έχοντας σημειώσει χθες χαμηλό επταμήνου στα 129,77.

Η ΕΚΤ συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα και οι περισσότεροι στην αγορά αναμένουν ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και θα μειώσει το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων από το -0,2% που είναι σήμερα, σε μια προσπάθεια να τονώσει τον πληθωρισμό.

Στήριξη στο δολάριο προσέφεραν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την μεταποίηση και τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ και τα οποία ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης δολαρίου κινείτο στο 99,856 ενώ χθες ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώμισι μηνών στο 100,170.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ