Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου χθες και προχθές σημειώθηκαν ιστορικά ρεκόρ αποδόσεων.

Αυτή την ώρα η η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παραμένειαμετάβλητη στο 15,40%, η οποία μάλιστα στο ξεκίνημα των συναλλαγών υποχώρησε έως και κατά 40 μονάδες βάσης, στο 15%.

Η απόδοση του 5ετούς τίτλου διαμορφώνεται σε 24,25%, υποχωρώντας κατά 1 μονάδα βάσης.

Οριακή άνοδο 4 μ.β. σημειώνει η απόδοση του 2ετούς ομολόγου.

Ελαφρώς πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 2,29% από 2,40% χθες το απόγευμα και του αντίστοιχου ισπανικού στο 2,27%.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων στο 2,96% από 3,10% χθες το απόγευμα.

Οι κινήσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας έδειχναν ότι οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις τιμές των ομολόγων και στις αποδόσεις τους την μη αποπληρωμή της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει περισσότερα δάνεια από το Ταμείο αν δεν πληρώσει σε πρώτη φάση τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Από την άλλη πλευρά στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου στο 1,1106 από 1,1145 χθες το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ