Reuters: Βουτιά κάνει το ευρώ στις αγορές

Reuters: Βουτιά κάνει το ευρώ στις αγορές
Η ανησυχία των αγορών για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, ο φόβος ότι η Αθήνα δεν θα πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ και οι πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία, επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα του ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τρίτης, έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ καταγράφει απώλειες 0,57% έναντι του δολαρίου στα 1,0915 (το χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων), ενώ χαμηλότερα κινείται και έναντι της αγγλικής λίρας στα 0,7078 ή 0,24% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Έναντι του ελβετικού φράγκου, το ευρώ κινείται οριακά χαμηλότερα στα 1,0362.

Ανησυχία υπάρχει και με τα ιταλικά ομόλογα, καθώς φαίνεται να επηρεάστηκαν άμεσα από τους κινδύνους για αθέτηση των υποχρεώσεων της Αθήνας και από το αποτέλεσμα των πολιτικών εκλογών στην Ισπανία. Τα ιταλικά ομόλογα έπεσαν 120 μονάδες βάσης, ενώ αντίθετα το γερμανικό ομόλογο επωφελήθηκαν πάλι από την κατάσταση και ανέβηκαν 24 μονάδες βάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ