CNBC: Το 60% θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει το ευρώ

CNBC: Το 60% θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει το ευρώ
Από την πρώτη κι όλας ημέρα της συνεδρίασης αποτυπώθηκε η εικόνα ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι δύσκολη για το ευρώ.

Όπως αναφέρει το CNBC,το δολάριο έλαβε ισχυρή ανοδική ώθηση από τα ανώτερα των προσδοκώμενων αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή (22/5/2015), και σχεδόν άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Όλα δείχνουν ότι το ράλι του δολαρίου έναντι του ευρώ θα συνεχιστεί μέσα στη χρονιά, ενώ αντίστοιχα παράγοντες υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι το ευρώ θα υποχωρήσει.

Ο Ray Attrill, διευθυντής του τμήματος συναλλαγματικών ισοτιμιών της National Australia Bank, τονίζει ότι «οι πιθανότητες είναι ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υποχωρεί».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «αν και δεν αναμένουμε να υποχωρήσει κάτω από την απόλυτη ισοτιμία, 1 ευρώ προς 1 δολάρια, εντούτοις εκτιμούμε ότι θα υποχωρήσει στα επίπεδα 1,02-1,03 στο β’ εξάμηνο του 2015».

Καταλύτης για την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα παραμείνει η Ελλάδα και η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ.

Μάλιστα, σε σχετική δημοσκόπηση που διεξάγει το CNBC μεταξύ των αναγνωστών, φαίνεται ξεκάθαρα πως το μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί πως το ελληνικό ζήτημα θα καθορίσει τις εξελίξεις για το ευρώ.

Συγκεκριμένα, το 60% απάντησε ότι οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα είναι ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία του ευρώ αυτή την εβδομάδα, με πολλούς αναλυτές να συμφωνούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ