YΠΑΑΝ: Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

YΠΑΑΝ: Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Πρόσθετη πίστωση ύψους 20 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ενέκρινε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα». Με τη νέα πίστωση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 135 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα θα κατευθυνθούν εντός του Δεκεμβρίου σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «Με την πρόσθετη αυτή πίστωση δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης εντός του Δεκεμβρίου περίπου 500 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων».

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε επενδύσεις αγοράς παγίων, εξοπλισμού, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκσυγχρονισμό κλπ και γ χρηματοδότηση στον κλάδο των Υπηρεσιών κυμαίνεται μεταξύ 20.000 – 100.000 ευρώ, στον τομέα της Μεταποίησης 30.000 – 300.000 ευρώ και στον τομέα του Τουρισμού 20.000 – 300.000 ευρώ.

Το ποσοστό ενίσχυσής τους διαφέρει ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ