Το Lagonisi Resort θέλει να αποκτήσει ο Σαουδάραβας Αλ Σαούντ

Το Lagonisi Resort θέλει να αποκτήσει ο Σαουδάραβας Αλ Σαούντ
Στο στόχαστρο του Σαουδάραβα πρίγκιπα, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, του Αλουαλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπτουλαζίζ Αλ Σαούντ, έχει μπει το Grand Resort Lagonissi.


Ο Σαουδάραβας πρόγκιπας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον φέρεται να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα και ξενοδοχεία της αλυσίδας Four Seasons, αλλά και της Ruffles Resort. Μάλιστα μέσω της Four Seasons επιθυμεί να αναλάβει και τη διαχείριση του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα υ το συγκρότημα του Αστέρα πέρασε σε κοινοπραξία αραβικών και τουρκικών συμφερόντων, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με τίμημα 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την Jermyn Street Real Estate Fund, θυγατρική της σαουδαραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, επενδυτές από οικογένειες της Μέσης Ανατολής, καθώς και ο πανίσχυρος τουρκικός όμιλος Dogus με 15%.
Οσον αφορά το ενδιαφέρον για ένα από τα μεγαλύτερα παραθεριστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Αττική, το Grand Resort Lagonissi, ανήκει στην Παραλιακό Μέτωπο ΑΕ, η οποία και την έχει μισθώσει στον Ομιλο Μαντωνανάκη.

Πρόσφατα το Grand Resort Lagonissi σε έρευνα διεθνούς περιοδικού κατατάχθηκε στην 5η θέση της λίστας με τα ακριβότερα ξενοδοχεία (ανά διανυκτέρευση) στον κόσμο. Ειδικότερα στο Grand Resort Lagonissi-Royal Villa, για μια σουίτα 450 τ.μ. – η διανυκτέρευση αγγίζει τα 35.000 δολάρια.

Ποιος είναι ο Αουαλιντ Μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ


ο Αουαλιντ Μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ , είναι ένας δισεκατομμυριούχος γαλαζοαίματος, ο οποίος βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 30 δις δολλάρια.
Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί σε μερικές εταιρίες κολοσσούς, όπως είναι η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο.
Ιδιαίτερη όμως είναι και η αδυναμία που έχει επιδείξει για τα social media καθώς το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια.
Στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικά αεροσκάφη (ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 κι ένα Hawker Siddeley 125) καθώς και δύο σούπερ γιοτ.
Η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την χώρα μας ο σαουδάραβας πρίγκηπας ήταν πέρυσι το καλοκαίρι όπου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην συνάντηση αυτή είχε εδηλώσει το ενδιαφέρον του στον Ἐλληνα πρωθυπουργό για επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στο τουριστικό τομέα.
Φέτος ήρθε στην Ελούντα της Κρήτης για διακοπές όπου τον υποδέχθηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ