Στα 4,9 δισ. οι ολοκληρωμένες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ: Η Πρόοδος του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων

Στα 4,9 δισ. οι ολοκληρωμένες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ:  Η Πρόοδος του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων
Στα 4,9 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των ολοκληρωμένων συναλλαγών από την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου για την περίοδο 01/04/2014 – 30/06/2014 που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2014, το ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε ζημίες ύψους 426 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,01 εκατ. ευρώ του προηγούμενου τριμήνου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, ενώ για το σύνολο της οικονομικής χρήσης 2013-2014 οι ζημίες του ΤΑΙΠΕΔ ανέρχονται σε 454 χιλ. ευρώ.

Το σύνολο των εσόδων από αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2014 ανήλθε σε 309 εκατ. ευρώ, ενώ για την οικονομική χρήση 2013-14 ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικά έσοδα να ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΤΑΙΠΕΔ δεν αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματικότητα των εργασιών, καθώς τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριμένα η προμήθεια του Ταμείου η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 0,2% επί του τιμήματος της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων υπολογίζεται επί του βεβαιωμένου τιμήματος, και όχι επί του συνόλου των ολοκληρωμένων συναλλαγών.

Ταυτόχρονα, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΤΑΙΠΕΔ επιβαρύνονται με το κόστος λειτουργίας τους, το οποίο αφορά την προετοιμασία και την διαχείριση αποκρατικοποιήσεων σε εξέλιξη, καθώς και επικείμενων αποκρατικοποιήσεων.

Η ΕΚΘΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ