Lamda Development: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Lamda Development: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
Την εκτίμηση του ότι οι εργασίες στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μπορεί να αρχίσουν από τις αρχές του 2016, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, στο πλαίσιο του road show που πραγματοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών με την συμμετοχή εισηγμένων ελληνικών εταιριών.

Ερωτηθείς σχετικά με καθυστερήσεις και εμπόδια που παρατηρούνται στην Ελλάδα αναφορικά με τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα κινηθούν γρηγορότερα από ότι το τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή από την χρονική στιγμή που η Lamda Development ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής.

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στην σημασία του γεγονότος ότι στη κοινοπραξία εκτός από τη Lamda Development συμμετέχουν η εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο 'Αμπου Ντάπι και η κινεζική εταιρεία Fosun. Το έργο προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Αθανασίου θα αποτελέσει πόλο επενδύσεων όχι μόνον για την Αθηνά αλλά και την χώρα μας γενικότερα και για αυτό η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αθανασίου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, μετά τόσα χρόνια κρίσης, θα εργαστεί για το καλό της χώρας.

Ο κ.Αθανασίου επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οι σχετικές αποδόσεις είναι από 4 μέχρι 6 φορές μεγαλύτερες από ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αλλά και από οικονομίες που γνώρισαν κρίση όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ