Από τον Αναπτυξιακό η επιχορήγηση της μαρίνας της Ιου

Από τον Αναπτυξιακό η επιχορήγηση της μαρίνας της Ιου
Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης "ΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.", εντάχθηκε στην κατηγορία της Περιφερειακής Συνοχής των Γενικών Επενδυτικών Σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου (άρθρο 6 του ν. 3908/2011 - 1η Περίοδος 2014), για την ενίσχυσή της με το κίνητρο της επιχορήγησης.

Με την σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη, όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό τόπο "Διαύγεια", η επένδυση αφορά στην ίδρυση τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής, δυναμικότητας 175 σκαφών στον όρμο "Τρεις Εκκλησιές" Ίου Κυκλάδων, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 19.990.000 ευρώ και η συνολική ενίσχυση ανέρχεται σε 6.996.500 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 35% του ενισχυόμενου κόστους που χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης.

Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της, ανέρχονται σε 20 που αντιστοιχούν σε 10 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.). Το επενδυτικό Σχέδιο έλαβε 57,04 βαθμούς στη βαθμολόγηση των κριτηρίων και συγκεντρώνει την ελάχιστη βαθμολογία για την Κατηγορία Ενισχύσεων, στην οποία έχει υποβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ