Πουλιέται πριν... πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης;

Πουλιέται πριν... πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης;
Τα πράγματα στον Αστέρα Βουλιαγμένης φαίνεται ότι αλλάζουν πριν καλά καλά αλλάξουν οι ιδιοκτήτες!

Με τη συναλλαγή μεταξύ Εθνικής-ΤΑΙΠΕΔ και της Jermyn Street Real Estate Fund που κέρδισε τον διαγωνισμό με 400 εκατ. ευρώ να μην έχει κλείσει ακόμα (!) ήδη από τον Ιούνιο ακουγόντουσαν διάφορα περίεργα από τους Άραβες θαμώνες... Τώρα τα συζητάνε σιγά σιγά και κάποιοι στην αγορά. Τι συμβαίνει; Φαίνεται ότι οι Άραβες συνεταίροι του Τούρκου Κροίσου Φερίτ Σαχένκ που μαζί συμμετέχουν στο Jermyn Street Real Estate Fund έχουν τρομάξει από τα εθνικιστικά ανακλαστικά που βγάζει η τουρκική καταγωγή του Φερίτ στην Ελλάδα και η οποία μεταφράζεται και σε μπαράζ αντιτουρκικών δημοσιευμάτων.

Φήμες λένε πως ο Φερίτ βγαίνει σιγά σιγά από την εικόνα, δηλαδή το μετοχικό κεφάλαιο στο οποίο συμμετείχε με το μεγαλύτερο ποσοστό και οι Άραβες του κουνάνε το μαντήλι και τον αντικαθιστούν με άλλους Άραβες. Βλέπετε ο Φερίτ φαίνεται πως δε θέλει και να τους παρακαλάει ούτε του αρέσει να τον βρίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. O 50χρονος Φερίτ είναι αφεντικό ενός τεράστιου ομίλου -media, κατασκευές, αυτοκινητοβιομηχανία, ακίνητα, ενέργεια και τουρισμό- ενώ ελέγχει και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, την Garanti Βank. Με προσωπική περιουσία 3,4 δισ. δολ., βρίσκεται στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων διεθνώς. Στην κατάταξη του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους είναι 395ος στον κόσμο. Πάντως έχει κλείσει ήδη μια καλή δουλειά στην Ελλάδα με την Lamda του ομίλου Λάτση αγοράζοντας το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου. Τώρα, εάν θα καταθέσει προσφορές για άλλες μαρίνες όπως αυτή της Ύδρας, παραμένει προς εξακρίβωση.

Ποιοι ωθούν το διαζύγιο...

Ποιοι φέρονται να προχωρούν σε διαζύγιο (συναινετικό;) με τον Φερίτ που λέγεται ότι φεύγει από το deal του Αστέρα; Οι υπόλοιποι μέτοχοι που είναι Άραβες. Τώρα εάν είναι σουνίτες ή σιίτες, Κύριος οίδε... Κάποιοι ευφάνταστοι πάντως δεν αποκλείουν τη θέση του να πάρει ο συνεταίρος του στο Φλοίσβο... ο όμιλος Λάτση. Άλλωστε το γκρούπ λέγεται ότι κατέβηκε και στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για την Ακτή Βουλιαγμένης μαζί με την Jermyn Street (πίσω από το σχήμα Apollo-Lyvarian). Ας θυμηθούμε όμως ποιοι είναι οι επενδυτές του Αστέρα: Η Jermyn Street που αγόρασε (εκρεμμεί) τον Αστέρα αποτελείται (από τρεις μεγάλους και πέντε μικρότερους επενδυτές. Το 33,75%, είναι της D-Marine Investments Holding BV του Φερίτ. Οι υπόλοιποι είναι: Με 25% η Hanover Ιnvestment Luxembourg συμφερόντων κρατικού επενδυτικού βραχίονα του Αμπού Ντάμπι. 25% ελέγχει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ. Οι πέντε μικρότεροι που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος από το εναπομείναν 16,25% της Jermyn, είναι οι αραβικών συμφερόντων AGC Equity partners, η BB Real Estate holding SAL από το Λίβανο, η M1 Alpha Capital Limited και η γερμανική Doric Investments Inc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ