Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι και με το μποϊκοτάζ έτοιμος για ιστορικές επενδύσεις

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι και με το μποϊκοτάζ έτοιμος για ιστορικές επενδύσεις
Προς νέες επενδύσεις ανοίγεται ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, ο οποίος καλοβλέπει ιστορικά ξενοδοχεία, παρά τις αντιδράσεις είς βάρος των επιχειρήσεων του εξ αφορμής των νόμων που επέβαλε στη χώρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα κατατέθηκε προσφορά 2 δισ. δολ. για την εξαγορά των Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, του Grosvenor House στο Λονδίνο και του Dream Hotel στο Μανχάταν.

Το Μπρουνέι έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά, έναντι των άλλων προσφορών για την εξαγορά των τριών ξενοδοχείων που ανήκουν στο ινδικό Sahara Group.

Επίσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν συναντήσεις και διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους του Sahara Group και όλα δείχνουν ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε συμφωνία στις αρχές τους επόμενου μήνα.

Πρόσφατα ο Σουλτάνος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Dorchester Collection, βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρότατων επικρίσεων, λόγω σκληρών νόμων που επέβαλε στην ισλαμική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν αλυσίδα ξενοδοχείων που ανήκει στην Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, έπειτα από την εισαγωγή της σαρία στο σουλτανάτο.

Ο σουλτάνος Χασάναλ Μπολκίαχ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανακοίνωσε την προοδευτική εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στην επικράτειά του.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε στο προσωπικό του τη διαμονή στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Dorchester Collection, η οποία περιλαμβάνει το Dorchester του Λονδίνου και το Beverly Hills Hotel του Λος Αντζελες.
«Κανένας υπάλληλος της Virgin, ούτε τα μέλη των οικογενειών μας, δεν θα διαμένουν στα ξενοδοχεία Dorchester, όσο ο σουλτάνος δεν σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter.
Ο βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι και η τηλεοπτική παρουσιάστρια Ελεν ΝτεΤζενέρις γνωστοποίησαν επίσης ότι δεν θα πατήσουν το πόδι τους στα ξενοδοχεία αυτά.
Από την πλευρά της η ένωση Feminist Majority Foundation ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το Beverly Hills Hotel για τις τελετές βράβευσης.
Το πλούσιο σουλτανάτο του Μπρουνέι, που βρίσκεται στη Νήσο Βόρνεο, είναι το μόνο κράτος της νοτιο-ανατολικής Ασίας που εφαρμόζει τη σαρία.
Η νέα νομοθεσία προβλέπει τον ακρωτηριασμό των κλεπτών, τη μαστίγωση για την κατανάλωση αλκοόλ ή την προσφυγή στην άμβλωση και τον λιθοβολισμό για μία σειρά εγκλημάτων.
Να σημειωθεί ότι το διάστημα που υλοποιείται το μπιϊκκοτάζ στα ξενοδοχεία του σουλτανάτου, τα ταμεία του έχουν υποστεί σημαντική ζημία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ