ΣΒΑΠ: Εξαγγελίες που δεν εφαρμόζονται είναι το βασικό πρόβλημα

ΣΒΑΠ: Εξαγγελίες που δεν εφαρμόζονται είναι το βασικό πρόβλημα
«Το μεγαλύτερο αντικίνητρο στην ανάπτυξη είναι η καθυστερήσεις και οι εμπλοκές στην εφαρμογή των κινήτρων», τονίζει σε δήλωσή του ο προέδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς είχε επισημάνει από την πρώτη ημέρα των εξαγγελιών του νέου νομοθετικού πλέγματος περί αδειοδοτήσεων ότι, η ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είναι μόνο η έκδοση του νέου νόμου αλλά η άμεση εφαρμογή του δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις εμπλοκές εφαρμογής της νέας νομοθεσίας και πρόσθεσε: «Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι, η εφαρμογή του νέου καθεστώτος αδειοδοτήσεων θα εγκαταστήσει σύντομα μια νέα πολιτική κινήτρων, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι οι επιφυλάξεις μας δικαιώνονται. Ο νόμος που δημοσιεύθηκε ήδη και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί χωρίς να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές πράξεις.»

«Θεωρούμε λοιπόν ότι, η μη εφαρμογή εξαγγελιών και ψηφισμένων νόμων με κίνητρα είναι μια πραγματικότητα που ισοδυναμεί με τα ισχυρότερα αντικίνητρα και πιστεύουμε ότι αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι» κατέληξε ο κ. Δημήτρης Μαθιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ