Ελληνικό: Η επένδυση που θα προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες

 Ελληνικό: Η επένδυση που θα προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες
Περί τους 1 εκατ. τουρίστες αναμένεται να προσελκύσει η επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ουσσέας Αθανασίου.


Το έργο που είναι συνολικής επένδυσης 7 δισ. ευρώ έχει άξονα το Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα συνοδεύεται από τουριστικές υποδομές με πέντε ξενοδοχεία δυναμικότητας 2000 κλινών εμπορικής ανάπτυξης, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και διεθνές ιατρικό και εκπαιδευτικό κέντρο, ενώ σε αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία τεσσάρων-πέντε αρχιτεκτονικών εμβλημάτων.
Στη συνέντευξη τύπου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε τα οφέλη που θα παράξει το έργο αυτό με την δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας κατά την λειτουργία του αλλά και την συμβολή με 2% επιπλέον στο ΑΕΠ.
Το έργο θα παραδίδεται σε στάδια ανά πενταετία με πρώτο το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η διάρκειά του θα είναι 15 έως 20 έτη. και θα ολοκληρωθεί με την οικιστική ανάπτυξη.
Η εταιρεία παρουσίασε το master plan του project, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα νούμερα, για τον αριθμό των κατοικιών που θα περιλαμβάνονται στην έκταση, των θεματικών πάρκων κτλ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lamda Development κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών κατασκευής του έργου θα επενδυθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε ποσοστό 70% θα αποτελούν κεφαλαία των ιδίων των επενδυτών, με το υπόλοιπο 30% να προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό.
Κατά την ίδια περίοδο, αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας.
Το πάρκο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου αναμένεται να είναι 15 φορές μεγαλύτερο απο τον Εθνικό Κήπο.
Τέλος, ο κ. Αθανασίου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με την ένταξη των εργασιών θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις, τονίζοντας ότι λαμβάνει καθημερινά δεκάδες βιογραφικά ανέργων (είναι λυπηρό να συμβαίνει κάτι τέτοιο).
Σε ερώτηση για την άδεια λειτουργίας καζίνο εντός του Ελληνικού, τόνισε ότι αποτελεί ξεχωριστό διαγωνισμό.

Δείτε τα σχέδια της εταιρείαςLamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού στο βίντεο που ακολουθεί ΕΔΩ

Ε.Μ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ