Μάχη εδάφους-αέρος για τα αεροδρόμια της χώρας. Ποιοι και γιατί μάχονται!!

Μάχη εδάφους-αέρος για τα αεροδρόμια της χώρας. Ποιοι και γιατί μάχονται!!
O επικείμενος διαγωνισμός για το έργο του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης, στο Καστέλι, αποκτά κομβικό χαρακτήρα για την ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και της χώρας.

Εμφανίζει όμως χαρακτήρα σύγκρουσης μεγάλων διεθνών και εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων αφού οι ταμειακές ροές του μεγαλύτερου περιφερειακού αεροδρομίου προβλέπονται θεόρατες.
Βάσει καλά πληροφορημένων πηγών, τα τεύχη δημοπράτησης αναμένονται να διατεθούν στους ενδιαφερόμενους αμέσως μετά το Πάσχα. Όμως στα συνεργαζόμενα κατασκευαστικά σχήματα χρειάζονται και λειτουργοί αεροδρομίων προκειμένου να τρέξουν τις παραχωρήσεις. Έτσι στην εξίσωση προστίθενται εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν στα σχήματα που διεκδικούν και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Στο παιχνίδι αναμένεται να μπουν και οι Κινέζοι, που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, επισκέφθηκε την Αθήνα ο Γ.Γ. της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), κ. Λι Γκουογιόνγκ, με στόχο την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των Κινέζων για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έγκειται στο γεγονός ότι θεωρείται εμπορική πύλη εισόδου προϊόντων από την Ανατολή στην Ευρώπη.

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ. Ενώ αυτοί οι σχεδιασμοί τροχοδρομούνται για το Καστέλι, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Νίκος Καζαντζάκης», του Ηρακλείου, που πέρυσι διακίνησε 5,8 εκατομμύρια επιβάτες, χρειάζεται επεκτάσεις.
Ο προϋπολογισμός του νέου έργου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κυμαίνεται από 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Το ασαφές αυτό εύρος του κόστους δημιουργεί προβληματισμό στην αγορά όπως επίσης προβληματισμό προκαλεί και ότι ο διάδρομος θα είναι μικρότερος κατά 500 μ. από αυτόν που είχε προκηρυχθεί στον ματαιωθέντα διαγωνισμό του 2009.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποσοστό που θα διατεθεί στους ιδιώτες, ενώ υπολογίζεται πως το μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσίου θα είναι 40% - 55%. Έως το τέλος του μήνα θα έχει ξεκινήσει η διάθεση των τευχών δημοπράτησης στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει πως θέλει έως τα τέλη του 2014 να γίνει η ανακήρυξη του αναδόχου ενώ έχει δεσμευτεί πως θα προωθήσει άμεσα έργα αύξησης της χωρητικότητας και για το υφιστάμενο αεροδρόμιο.
Το νέο αεροδρόμιο θα δημιουργηθεί σε έκταση 6.000 στρεμμάτων. Με βάση όσα συζητούνται αυτή την περίοδο, ο αεροδιάδρομος θα έχει μήκος 3.200 μέτρα ενώ στον διαγωνισμό θα περιληφθεί και η ζώνη εμπορικών χρήσεων, έκτασης 400 στρεμμάτων. Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους είναι τα αεροναυτιλιακά τέλη, στα οποία μετά την εμπειρία από το «Ελ. Βενιζέλος» επιχειρείται να μπει πλαφόν.
Με την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» θα κλείσει εν μία νυκτί, όπως έγινε με το «Ελληνικό». Συγχρόνως εξετάζεται η αξιοποίησή του ως χώρος αστικής ανάπτυξης.

«ΠΑΙΚΤΕΣ». Οι «μνηστήρες» για το νέο έργο του νέου αεροδρομίου της Κρήτης στο Καστέλι είναι οι εξής εταιρίες ή κοινοπραξίες: Η J&P Άβαξ με την Aeroport de Paris που ήδη συνεργάζοται στο αεροδρόμιο Queen Alia στην Ιορδανία. Με την επίσης γαλλική Vinci μπορεί να συνεργαστεί εκ νέου ο όμιλος Ελλάκτωρ, καθώς έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν στη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου. Η Vinci έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της και την εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων της Πορτογαλίας. Η γερμανική Fraport, που διαχειρίζεται δέκα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων του Μπουργκάς και της Αττάλειας στην Τουρκία. Η ελβετική Flughafen Zurich και η Corporacion America από την Αργεντινή, που διαχειρίζονται 49 αεροδρόμια σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη, είναι επίσης στο ρόστερ των εν δυνάμει υποψηφίων. Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ελέγχει πλέον τη Hochtief, και συνεργάζεται στους οδικούς άξονες με την ισπανική ACS.

Περισσότερα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας με αποκαλύψεις και εκπληκτικές προσφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ