Ο Γαλλικός κολοσσός που «ψάχνεται» για αιολική ενέργεια στην Ελλάδα

Ο Γαλλικός κολοσσός που «ψάχνεται» για αιολική ενέργεια στην Ελλάδα
Η Γαλλική Voltalia έχει βγει στην αγορά και ψάχνει να συγκεντρώσει άδειες αιολικών πάρκων έως 500 Mεγαβάτ.

Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει πολλά ραντεβού με κατόχους αδειών, οι οποίοι λόγω της κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από τις τράπεζες για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης που είχαν σχεδιάσει και για την οποία έχουν αδειοδοτηθεί με «κλειδωμένες» τιμές πώλησης ρεύματος. Έτσι για να μη μείνουν με τις άδειες στο …χέρι, είναι διατεθειμένοι να τις πουλήσουν. Προφανώς και οι Γάλλοι αντιλαμβανόμενοι την δυσκολία ψάχνουν να αγοράσουν ότι κινείται με διασφαλισμένη τιμή και απόδοση. H Voltalia SA ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε επενδύει, λειτουργεί και συντηρεί σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως από φωτοβολταϊκά, αιολικά, υδροηλεκτρικά πάρκα και βιομάζα.

H Εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία καθώς, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στη Βραζιλία, στο Μαρόκο και στη Γαλλική Γουιάνα και προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στην αγορά των Α.Π.Ε. και άλλων χωρών της Ασίας και της Αμερικής. Η Voltalia S.A. είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών των Παρισιών, EuroNext (VLTSA) με κεφαλαιοποίηση ύψους 255 εκατ. ευρώ για το 2015 και αποτελεί συνδεδεμένη εταιρεία του Γαλλικού ομίλου ιδιοκτησίας της οικογένειας Mulliez, διαθέτουσα παγκόσμια παρουσία σε 18 χώρες και περισσότερους από 400.000 εργαζομένους.

*****Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της Voltalia Ελλάδος Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί θυγατρική της γαλλικής εταιρείας Voltalia S.Α. και έκτοτε επενδύει, λειτουργεί και συντηρεί σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ