Η πλουσιότερη Ελληνική Λέσχη που φλέρταρε με "λουκέτο". Ποιοι την... έσωσαν!!!

Η πλουσιότερη Ελληνική Λέσχη που φλέρταρε με "λουκέτο". Ποιοι την... έσωσαν!!!
Τρία επίλεκτα μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης κι από τα πιο σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας έδωσαν ανάσα… ζωής στο ιστορικότερο σωματείο της πρωτεύουσας που μέσα στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών βρέθηκε και αυτό εγκλωβισμένο στον κλοιό της … Εφορίας.

Πρόκειται για τους κ. κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μιχάλη Σάλλα και Αθανάσιο Μαρτίνο οι οποίοι πριν από δύο μήνες έσπευσαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου της Λέσχης κ. Κυριάκου Κουκουλομάτη ο οποίος πρόσφατα επανεξελέγη πανηγυρικά χωρίς αντίπαλο καθώς η θητεία του θεωρείται κατά γενική ομολογία η πιο πετυχημένη των τελευταίων δεκαετιών.
Οι τρείς σημαίνοντες επιχειρηματίες που είναι ταυτόχρονα μέλη της Λέσχης( ο κ. Βαρδινογιάννης εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο κ. Σάλλας λιγότερα και ο κ. Μαρτίνος από τα πιο πρόσφατα) έβαλαν το χέρι στην τσέπη και κατέβαλαν συνολικά το ποσό των 110.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιηθούν παλαιότερες οφειλές της Αθηναϊκής Λέσχης στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, τόσο αυτοί όσο και άλλα πρόσωπα είχαν ήδη προσφέρει το πόσο των 70.000 ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί τριών μηνών που οφείλονταν στους εργαζόμενους , αφού η κρίση φαίνεται πως επηρέασε ένα μέρος των περίπου 970 μελών της Λέσχης με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπή στην υποχρέωση της καταβολής της συνδρομής των 760 ευρώ το χρόνο. Σημαντικό ρόλο στα οικονομικά ζητήματα διαδραμάτισαν και οι οφειλές επιχειρηματία που νοίκιαζε μεγάλο κατάστημα από την Αθηναϊκή Λέσχη.
Ο κ. Κουκουλομάτης ο οποίος πρωτοεξελέγη πρόεδρος το 2015 ενώ προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος, όταν βρέθηκε μπροστά σε αυτά τα οικονομικά προβλήματα και ιδιαίτερα στις οφειλές στην εφορία που γίνονταν πιεστικές δεν δίστασε να κινητοποιήσει ανθρώπους με ισχυρή οικονομική βάση αναλαμβάνοντας προσωπική πρωτοβουλία. Απευθύνθηκε στους τρεις κορυφαίους επιχειρηματίες και τους ζήτησε να βοηθήσουν οικονομικά προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του σωματείου που μετρά πλέον 142 χρόνια ζωής.
Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση και η ανακούφιση των ανθρώπων που διοικούν την Λέσχη ήταν μεγάλη. «Ήρθε ένας αεροπόρος για να… απογειώσει την Λέσχη» είπε χαρακτηριστικά την ημέρα των πρόσφατων αρχαιρεσιών για τον κ. Κουκουλομάτη ο οποίος είναι σμήναρχος εν αποστρατεία , ο κ. Ιάκωβος Τσούνης, 92 ετών , βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Τσούνης είναι από τα πλέον εμβληματικά μέλη της Λέσχης . Απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων ,πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Τα λόγια του για τον πρόεδρο της Λέσχης σκεπάστηκαν από τα χειροκροτήματα των παρισταμένων τόσο για τον κ. Κουκουλομάτη όσο και για τους τρεις επιχειρηματίες που βρίσκονται πλέον στην λίστα των «μεγάλων δωρητών».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Λέσχης, όπως αναφέρεται και στην επιστολή που εστάλη στα μέλη της αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε και έτσι «αντιμετωπίστηκε η καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού που αποτελεί τη βασική υποχρέωση της Λέσχης και το οποίο λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τη χώρα μας παρέμεινε απλήρωτο επί τρίμηνο και πλέον». Ο κ. Κουκουλομάτης αναφέρθηκε επίσης στην «ριζική μείωση των οφειλομένων στην Εφορία κατά το ποσόν των 110.000 ευρώ, κατόπιν της ευγενικής προσφοράς των επίλεκτων μελών της λέσχης μας κ.κ. Αθανάσιου Μαρτίνου 50.000 ευρώ, Μιχαήλ Σάλλα 30.000 ευρώ και Βαρδή Βαρδινογιάννη 30.000 ευρώ προς τους οποίους-όπως είπε-για μία ακόμα φορά η διοίκηση εκφράζει τα ευγνώμονας ευχαριστίας της».

Τον ερχόμενο Μάιο προετοιμάζεται η εγγραφή και νέων μελών καθώς ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από δέκα αιτήσεις και στόχος του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης είναι να επαναλάβει την περσινή επιτυχία του, δηλαδή να γίνουν τουλάχιστον τρεις «φουρνιές» νέων μελών και ενδεχομένως τέσσερις, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στην Αθηναϊκή Λέσχη αφορά αποκλειστικά άνδρες, γίνεται με πολύ αυστηρές συστάσεις και όσοι περάσουν την «δοκιμασία» καταβάλουν εφάπαξ ποσό 1500 ευρώ και άλλα 760 ευρώ κάθε χρόνο.
Με τα χρήματα αυτά κάνουν χρήση των χώρων της Λέσχης (σαλόνια, αναγνωστήρια, γυμναστήριο κ.α.) ενώ μπορούν να υποδέχονται καλεσμένους στο εστιατόριο που βρίσκεται στον 8ο όροφο της Λέσχης. Αυστηρή προϋπόθεση είναι πώς, πέραν του Γυμναστηρίου, η γραβάτα είναι υποχρεωτική παντού. Ενώ το εστιατόριο το οποίο σερβίρει παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα σε πολύ καλές για την εποχή τιμές, μπορούν να επισκεφθούν γυναίκες αλλά και άνδρες που δεν είναι μέλη εφόσον προσκληθούν από κάποιο μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ