Πετρόπουλος: Μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν

Πετρόπουλος: Μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν
Ο υφυπουργός εργασίας κ. Πετρόπουλος έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2017 θα εξοφληθούν οι 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα εφάπαξ , ενώ ερωτηθείς εάν μετά τη δημιουργία του ΕΦΚΑ προκύπτει πλεονάζον προσωπικό που κινδυνεύει με απόλυση, απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο και υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν οι υπηρεσίες.

Δεν αυξάνονται τα ποσοστά των ασφαλιστικών εισφορών, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Υπογράμμισε ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών συνδέονται πλέον με το πραγματικό τους εισόδημα , αίτημα το οποίο έθεταν επί χρόνια οι επαγγελματικές ενώσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι για πρώτη φόρα από εδώ και στο εξής θα μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών της χώρας. Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση λέγοντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι πλέον έχει αποκτήσει τέτοια χαρακτηριστικά που πρέπει όλη η κοινωνία να ταχθεί στο πλευρό της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος δεν έχει απέναντι της μόνο τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό την αξιωματική αντιπολίτευση που εκπροσωπεί τους κύκλους ορισμένων δανειστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ