Κατρούγκαλος: Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία

Κατρούγκαλος: Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία
«Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.


Η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία παρότρυνε τον υπουργό να δεχθεί την πρόταση του κόμματός της για τρία Ταμεία, ρώτησε: «Τι θα κάνετε με τον ΟΓΑ, θα τον τσουβαλιάστε;» και πρόσθεσε πως «βεβαίως έχει προβλήματα και χρειάζεται εξυγίανση, βεβαίως έχουμε νομοθεσία και για τους αγρεργάτες, μέσω του εργοσήμου, εφαρμόστε τη, επεκτείντε τη».

«Για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία» απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος. Υπενθύμισε πάντως, πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το λεγόμενο Τρίτο Μνημόνιο.

«Τον Ιούλιο. στον νόμο 4336, που ψηφίσατε, γίνεται λόγος για ενιαία οντότητα», είπε ο υπουργός, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πτέρυγα της ΝΔ, συμπληρώνοντας, άρα όσοι έχετε πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα να μάθετε τουλάχιστον ότι τα γραπτά μένουν και φαίνονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ