Άνοιξε η εφαρμογή του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων - Δείτε εάν είστε στους δικαιούχους

Άνοιξε η εφαρμογή του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων - Δείτε εάν είστε στους δικαιούχους
Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η εφαρμογή του ΟΓΑ όπου μπορείτε να ελέγξετε εαν έχει εγκριθεί η δεύτερη δόση για το επίδομα τέκνων.

Πώς θα το ελέγξετε; Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.oga.gr επιλέγοντας αριστερά στην ενότητα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΓΑ και ακολούθως στην ενότητα Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων θα σας εμφανίσει τον ειδικό πίνακα όπου συμπληρώνετε:

  • ΑΜΚΑ,
  • ΑΦΜ,
  • Αρ. αίτησης,
  • Έτος

και αμέσως θα δείτε αν συμπεριλαμβάνεστε στην επόμενη καταβολή χρημάτων που θα πραγματοποιηθεί έως 5 Αυγούστου με την κατάθεση ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων οικογενειών.

Τα κριτήρια:

Εισοδηματικό κριτήριο:

α) Για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων, η κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και η εισοδηματική κατηγορία.

Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο άλλος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6.

Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής:

(α) Έως 6.000 ευρώ λαμβάνουν το πλήρες επίδομα,

(β) από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και

(γ) από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι 45.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Για να δείτε αν θα λάβετε δεύτερη δόση κάντε κλικΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ