Bloomberg: Στο «στόχαστρο» των δανειστών το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας

Bloomberg: Στο «στόχαστρο» των δανειστών το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας
Προτεραιότητα για τους δανειστές της Ελλάδας είναι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πληροφορίες που συνδέουν τις αλλαγές στις συντάξεις με τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα,εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παράσχει επαρκείς δεσμεύσεις στους δανειστές ότι θα μεταρρυθμίσει το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, οι πιστωτές είναι πιθανόν να δείξουν επιείκεια στην απαίτησή τους να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχίζονται και σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που είναι κοντά στις συζητήσεις, «οι προσπάθειες συγκλίνουν σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα», με τις συντάξεις και τα εργασιακά να αποδεικνύονται ως τα προβληματικά ζητήματα.

Το Bloomberg μεταφέρει την δήλωση αξιωματούχου πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν θα δεχτούν μια αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα προ του 2012, ωστόσο είναι ανοιχτοί σε μια σταδιακή αύξηση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη την επίπτωση ενός υψηλότερου κατώτατου μισθού στην ανεργία και την οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ