Δ.Στρατούλης:"Η 13η σύνταξη θα δοθεί σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους"

Δ.Στρατούλης:"Η 13η σύνταξη θα δοθεί σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους"
Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, υπενθύμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

"Η διάταξη είναι έτοιμη. Η 13η σύνταξη θα δοθεί σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους και η δαπάνη θα ανέλθει σε 545 εκατ. ευρώ", είπε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega ο κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Ο ίδιος μάλιστα ανέλυσε πού θα βρεθούν οι πόροι για να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις φέτος κατά 15%, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Εργασίας βάσει της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ίσχυε στα επικουρικά ταμεία.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το 1/5 των εσόδων από τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή 300 εκατ. ευρώ από τα 1,46 δισ. ευρώ) θα κατευθυνθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Ο κ. Στρατούλης επεσήμανε επίσης ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα λυθεί το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

"Τη Δευτέρα κατατίθεται μία ρύθμιση με την οποία παρατείνεται κατά 3 μήνες η διορία για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων", σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Στρατούλης, είπε πως αν χρειαστεί να γίνουν ενοποιήσεις ταμείων, θα γίνουν. Η εξοικονόμηση θα προέλθει από τα λειτουργικά έξοδα και όχι από τις συντάξεις, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ